drugawojnaswiatowa Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 Witam Posiadam kilka takich lusek,oczyscilem je szczotka miedziana z rdzy zwierzchu.Niestety szczotka nie dochodzi do wzerow gdzie znajduje sie rdza wiec mam pytanie jak ja usunac.Elektroliza na dzien dzisiejszy odpada bo owej nie mam jak zrobic,a i jeszce jak zabezpieczyc je przed korozja(jaki preparat najlepszy bedzie do zabezpieczenia tych lusek)pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
groszek37 Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 do zabezpieczenia ja bym sugerował WD-40 a co do czyszczenia ja swoje mosiężne czyszczę papierem ściernym 60-100 efekt niekiedy świetny ale bardzo dużo czasu i godzin potrzeba [tylko że moje to mauser:)] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeneralRemek Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Poczekaj chwilę, zdobądź ten prostownik i zrób elektrolizę. Naprawdę warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugawojnaswiatowa Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 a co myslicie o owinieciu luski drutem aluminiowym i zalaniu kretem Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugawojnaswiatowa Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 groszek37 Dzieki,GneralRemek masz racje poczekam na ten prostownik Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugawojnaswiatowa Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 mam jeszcze pytanie na temat skory chcialbym sie dowiedziec jak mozna ja zmiekczycbo po wykopaniu skor z ziemi wsychaja i twardnieja jak mozna je zmiekczyc (najleiej chcialbym jakis srodek do zmiekczenia ktory jest latwo dostepny) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Zapraszam do wyszukiwarki > lanolina.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
drugawojnaswiatowa Posted May 18, 2010 Author Share Posted May 18, 2010 Dzieki Cyrograf15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.