drugawojnaswiatowa Napisano 15 Maj 2010 Autor Share Napisano 15 Maj 2010 Witam Posiadam kilka takich lusek,oczyscilem je szczotka miedziana z rdzy zwierzchu.Niestety szczotka nie dochodzi do wzerow gdzie znajduje sie rdza wiec mam pytanie jak ja usunac.Elektroliza na dzien dzisiejszy odpada bo owej nie mam jak zrobic,a i jeszce jak zabezpieczyc je przed korozja(jaki preparat najlepszy bedzie do zabezpieczenia tych lusek)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 do zabezpieczenia ja bym sugerował WD-40 a co do czyszczenia ja swoje mosiężne czyszczę papierem ściernym 60-100 efekt niekiedy świetny ale bardzo dużo czasu i godzin potrzeba [tylko że moje to mauser:)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Poczekaj chwilę, zdobądź ten prostownik i zrób elektrolizę. Naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugawojnaswiatowa Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 a co myslicie o owinieciu luski drutem aluminiowym i zalaniu kretem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugawojnaswiatowa Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 groszek37 Dzieki,GneralRemek masz racje poczekam na ten prostownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugawojnaswiatowa Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 mam jeszcze pytanie na temat skory chcialbym sie dowiedziec jak mozna ja zmiekczycbo po wykopaniu skor z ziemi wsychaja i twardnieja jak mozna je zmiekczyc (najleiej chcialbym jakis srodek do zmiekczenia ktory jest latwo dostepny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Zapraszam do wyszukiwarki > lanolina.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugawojnaswiatowa Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 Dzieki Cyrograf15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.