Mr.Vegas Posted May 14, 2010 Author Share Posted May 14, 2010 Cześć koledzy. Dostałem kilka fantów (hełmy, skrzynki) które są zalane smarem lub jakimś olejem samochodowym zużytym. Moje pytanie brzmi jak lub jakim preparatem usunąć ten smar z powierzchni fanta w celu dodatkowej konserwacji ? Pozdro i czekam na odpowiedzi Vegas ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Namocz w czymś ropopochodnym. Na koniec odtłuść nitro lub acetonem.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Vegas Posted May 15, 2010 Author Share Posted May 15, 2010 Czyli na ten olej dalej mam nakładać kolejny olej a potem odtłuścić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmu66 Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Ja mam puszkę po masce w której wcześniej ktoś trzymał smar.Najpierw usunąłem ręcznie (szpachelka,gazety,szmaty)ile się dało a potem kilkakrotnie przemyłem rozpuszczalnikiem uniwersalnym do farb za pomocą pędza(jak jest możliwość to wlej do trochę do środka) Super usunęło smar i do tego inne syfy. Potem wywietrzyłem i ponownie naniosłem warstwę oleju w celu zakonserwowania. Jeśli jest na fantach farba musisz uważać. Najlepiej spróbuj w mało widocznym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horhe Posted May 15, 2010 Share Posted May 15, 2010 Nafta i jedziesz z pucowaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.