torba5 Napisano 11 Maj 2010 Autor Napisano 11 Maj 2010 Witamjestem w posiadaniu Enkolpionu z okresu Bizancjum nabytego drogą legalną w Niemczech w domu aukcyjnym Hermann Historica posiadam do niego wszystkie papiery łacznie z fakturą zakupu i teraz pytanie zasadnicze jak to jest jakbym chciał go sprzedać w Polsce,czy wystawiając go nie popełnie jakiegoś przestępstwa o którym nic nie wiem czy papiery z zagranicznych domów aukcyjnych są u nas tolerowane Enkolpion zakupiłem w 2008 roku nie na handel ale jest jak jest....pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Może ktoś mnie poprawi, ale nie powinno być problemu ze sprzedażą w Polsce. Jednocześnie nie łudź się, że zabytek tak po prostu będzie mógł nazad ( np do Niemiec ) wyjechać...
Cronos Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Nie takie rzeczy są legalnie sprzedawane na Allezło. Masz papier, jesteś czysty.
kokesh Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Jeśli będziesz sprzedawał za pośrednictwem jakiegoś domu aukcyjnego to wogóle bez problemu.Pozdro...
Czlowieksniegu Napisano 14 Maj 2010 Napisano 14 Maj 2010 Łeb mnie boli... i mam dość deszczu, ale proponuję poczytać:http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2010075047401.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.