Faber94 Napisano 10 Maj 2010 Autor Napisano 10 Maj 2010 kupiłem parę dni temu garretta ace 250 i pierwszy dzień ciągle szukałem na trybie all metal i znajdowałem z reguły śruby, gwoździe i kapsle. Potem na jewelery i było troszkę lepiej. słyszałem że tryb coins jest przystosowany do amerykańskich monet. Bardzo zależy mi na drobnicy więc może poradzicie mi który tryb najbardziej się do tego nadaję.Dziękuję i pozdrawiam, Michał
tomala_kikol Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 jewelery i kop jak będzie nawalał jak gong:) Pozdrawiam
ErnestCz Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 jewelery,czułość na maksa a jak sie nie da chodzić to jedną kreske mniej,i kop wszystkie powtarzające się sygnały.
kethup Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 allmetall czułość na max a jak się wzbudza to jedna kreska mniej... czasem dwie ale to tylko w złym gruncie. na allmetalu będziesz słyszał jak przedmiot skorodowany lata po skali dając rożne sygnały.... jeśli chodź raz usłyszysz sygnał na żelazo masz prawie pewność ze jest to skorodowany przedmiot. w innym przypadku będziesz miał sygnały duchy... coś bipnie ale nie będziesz mógł tego przedmiotu słuchem zlokalizować... nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem, późno już ;P
mikipad Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Ja zawsze chodzę na jewelery,przeważnie 2-3 kreski mniej i jestem zadowolony :)na militarke też go używam.Jak widzi jakiś mały stalowy kawałeczek stali zapika tylko raz - informacyjnie, a potem ignoruje ten sygnał. Jeśli fascynują Cię monetki to wybierz przeznaczony do tego tryb - coins :)P.S Jeśli mimo ustawień skala sygnału wariuje to zmniejszaj stopniowo czułość.
maru10 Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Cały czas jewelry, czułość 4-5, kop jak najwięcej a szybko się odrobi :)Na coins możesz ominąć bardzo dużo ciekawych rzeczy, jewelry dyskryminuje tylko żelazo i tak jest najlepiej, trochę czasu a się nauczysz. Jest to jeden z najłatwiejszych wykrywaczy na rynku.Nie doradzajcie koledze trybu all-metal bo ja po 2 latach poszukiwań różnymi wykrywaczami nie mogę się do niego przyzwyczaić.
Cpt.Nemo Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Tryb COINS jest absolutnie nie przydatny na Europe.
magius28 Napisano 12 Maj 2010 Napisano 12 Maj 2010 Tryb custom, wycinam tylko żelastwo (pierwszą kreskę) bo cienkie sreberka przynajmniej w moim rejonie często pokazuje jako folię, czułość na maksa jeśli wariuje to jedna dwie kreski w dół i sprawdzam każdy amierzalny" sygnał. Jak widzisz sposobów użytkowania kanarka jest tyle ile osób z nich korzysta, prędzej czy później dopracujesz własną metodę która w twoich warunkach będzie sprawdzać się najlepiej.
kethup Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 pierwsza kratka dyskryminacji (żelazo-złom) ma przypisany oddzielny ton... jak go słyszę po prostu idę dalej... nie wiem doprawdy w czym problem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.