Poszukiwacz bunkrów Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 Witam!Wiem ,że to są blachy 6-tej kompani 44-go batalionu RAD za Szczecinka.Interesuje mnie co oznaczają te numery z tyłu i czy ta jednostka mogła budować fortyfikacje w Szczecinku.Pozdrawiam:Poszukiwacz Bunkrów
Poszukiwacz bunkrów Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 Tył...........................................
Poszukiwacz bunkrów Napisano 12 Maj 2010 Autor Napisano 12 Maj 2010 Dziękuję za identyfikację.Mam jeszcze pytanie odnośnie tych numerów z tyłu.
lina_90 Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Widzę ,że numery identyfikacyjne żołnierzy są przekreślone, może to są te aktualne,nabite później dlatego umieszczone z tyłu.
Domino(*) Napisano 12 Maj 2010 Napisano 12 Maj 2010 M18 (Meldeamt 18) to owszem urząd meldunkowy Szczecinek, ale sam obóz znajdował się gdzie indziej.RAD Abteilung 6/44 Groß-Tychow, obecnie Tychowo.http://pl.wikipedia.org/wiki/TychowoBlachy skasowane.Pozdrawiam
Pytanie
Poszukiwacz bunkrów
Witam!
Wiem ,że to są blachy 6-tej kompani 44-go batalionu RAD za Szczecinka.Interesuje mnie co oznaczają te numery z tyłu i czy ta jednostka mogła budować fortyfikacje w Szczecinku.
Pozdrawiam:
Poszukiwacz Bunkrów
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.