misiek30cd Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Witam proszę o identyfikację,mam pewien trop ale mogę być w błędzie.Dała ziemia Prus Zachodnich w części wschodniej.Korona pewnie książęca...?Resztę fotek w miarę mojej cierpliwości bo jeszcze jestem na cenzurowanym i pewnie to potrwa.
Martian Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Z tą regulaminową koroną to bardziej hotele instytucje itp. Prywatni mieli korony pałkowe i bardziej ozdobne monogramy... Tak po mojemu...
misiek30cd Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Dziękuję Martian za zainteresowanie.O jakiej koronie pałkowej"mówisz?Jeśli mówimy tu o tym że na monogramie ewidentnie jest korona rangowa to jest to korona wielkoksiążęca lub królewskahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Korona_rangowaNa pewno nie jest to korona hrabiowska.Tylko czy książę miałby widelce platerowane? :-)))Jedyne co przychodzi mi do głowy SH HS to Hohenzollern-Sigmaringen.Szukam też hotelowego tropu.
Martian Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Właśnie mówię, że ta na widelcu to regulaminowa państwowa pruska korona. Na rangowe mówi się 7-11 pałkowa itp... i te zazwyczaj bywają nad monogramami lub herbami na różnych przedmiotach...
misiek30cd Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Witam proszę o identyfikację,mam pewien trop ale mogę być w błędzie.Dała ziemia Prus Zachodnich w części wschodniej.Korona pewnie książęca...?Resztę fotek w miarę mojej cierpliwości bo jeszcze jestem na cenzurowanym i pewnie to potrwa.
Martian Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Może jakiegoś hotelu na literę s lub jakiejś instytucji o takim skrócie korona jakby pruska..
misiek30cd Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Jedno z bić Art Krup Bendorf" w środku wizerunek stojącego niedźwiedzia.
Question
misiek30cd
Witam proszę o identyfikację,mam pewien trop ale mogę być w błędzie.
Dała ziemia Prus Zachodnich w części wschodniej.
Korona pewnie książęca...?
Resztę fotek w miarę mojej cierpliwości bo jeszcze jestem na cenzurowanym i pewnie to potrwa.
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.