Skocz do zawartości

radiestezja

mermet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wody można szukać patykiem a nawet elektrodami od spawarki bo akurat były pod ręką
ale do moniaków wolę wykrywacz.
Nie sądzę żeby do pojedyńczych małych popierdułek nadawały się metody radioestezyjne.
Napisano
możesz dokładnie opisać metodę (wahadełko , patyk , druty?)
i okoloczności znalezienia tego pozłacanego kółka"
karpik są żeczy na ziemi co się fizjologom nieśniły jak zwykł mawiać klasyk Ferdek
choć co do wyżej opisanego znaleziska jestem bardzo sceptyczny i chyba do tak malutkich żeczy też wolałbym kabana
Napisano
Nie wiem na ile jest to relacja wiarygodna, możliwe że ktoś na forum wie lepiej i sprostuje, podczas poszukiwań prowadzonych przez wojsko w latach 80-tych w Lubiążu radiosteta wskazał miejsce ukrycia skarbu monet.
Napisano
re 1szybki. otóż to coś znalazłem rezonatorami z odległości ok 15 m ,jestem radiestetą amatorem od 20 paru lat i od tego czasu również jestem jak ja to mówię POSZUKIWACZEM ZAGINIONEJ CIARKI . Koledzy wierzcie mi nie jest proste znaleźć i metodami radiestezyjnymi coś treściwego. Założyłem ten temat bo po prostu chcę znać opinię kolegów poszukiwaczy co sądzą na ten temat.
Napisano
mermet bez urazy poświęciłeś się 20 lat na takie próby i znalazłeś jakby pozłacane oczko,mówisz nie jest prosto znależć
Nie rozumiem po co sobie tak utrudniać??/
Ja znam inną metodę jak trafiam na śmietnik to gaszę wykrywacz i grzebie w dół i boki butelki guziki itd...
ta metoda nazywa się na czuja CZUJE ŻE COŚ ZNAJDĘ" i to są większe szanse ...szacunek
Napisano
Statystycznie rzecz biorąc, gdyby przez 20 lat co jakiś czas kopać nawet zupełnie na ślepo, kierując się np. kolorem kęp traw, to z pewnością by coś wyszło, tak, jak to pozłacane oczko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie