Skocz do zawartości

Fisher F75 vs. Garrett GTI2500 vs, Minelab Sovereign GT - który lepszy?

maru10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Proszę o porównanie tych trzech wykrywaczy, zasięgów, dyskryminacji, przeznaczenia itp.

Pozdrawiam
Marek
Napisano
witam.bardzo wątpię aby jeden operator posiadał te trzy wykrywacze.jeśli będą to różni ludzie,to kazdy będzie chwalił swój wykrywacz[tak jest często na forum].ponadto oprócz przeznaczenia ,dyskryminacji i zasięgu,należy bardzo poważnie brać pod uwagę serwis[na ten temat też jest sporo na różnych forach].pozdrawiam.
Napisano
W telegraficznym skrócie:

F75 - typowy drobnicowiec, choć wyposażony także w tryb statyczny. W ormalnym" terenie nie do pobicia na kolorowe drobiazgi jeśli chodzi o czułość i zasięg. Świetna ergonomia. Dobra dyskryminacja, choć czuły na żelazo.

GTI2500 - lubi większe fanty zamiast drobnicy. Możliwość dokupienia specjalnych sond/płyt sprawia, że można z niego uczynić namiastkę two boxa, co zwiększa jego uniwersalność (oraz cenę;-)) Ergonomia średnia. Dobra dyskryminacja.

Sovereign - drobnicowiec, skonstruowany z myślą o srebrnych monetach. Idealny na trudny grunt: plaże, gliny etc. Bardzo zła ergonomia. Duży zasięg i dobra dyskryminacja, choć zwiększone maskowanie celów.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ja do tego zestawu wykrywaczy dołożył white`s MXT, myślę że jest to jeden z bardziej uniwersalnych sprzętów na rynku z dobrymi osiągami. Miałem Minelaba Sov. GT sprzęcik super ale ergonomia do kitu, jak dla mnie wyświetlacz jest sprawą drugorzędną. Co do GTi 2500 widziałem jak poległ od wilgoci, kiedy ja moim muszkieterem adv. kosiłem moniaki:D.
Napisano
witam.mój gti2500,przeważnie przebywa w wodzie,aż po wtyczkę w puszce.bywało że padał deszcz i było mniej niż 10 stopni C.jak do tej chwili nie mam żadnych problemów z elekrtoniką.po każdym moczeniu ,wykrywacz jest bardzo dokładnie wycierany z wody.na puszce mam osłonę tylko od deszczu.niosąc mokry wykrywacz,staram się trzymać go w pozycji pionowej,tak aby woda spływała w kierunku sondy.
Napisano
WanWorden,dlaczgo uwazasz f75 za wykrywacz na drobnice?
Chodze 20 lat i obskoczylem"kilka wykrywek,dla mnie fisher to typowy sprzet uniwersalny,i wcale nie mam na mysli trybu statycznego ktory jest do d...
pozdrawiam jacek
Napisano
chodze na F75 juz drugi sezon codziennie,mialem tez Suv GT.Sprzecik jest dobry na monetki i gdy masz glębokostare zelazo z aurą rdzy to pokaze ci kolorek ale wysoko 81-90.Dla typowo moneciarzy to raczej Minel.
K. z K.
Napisano
kilka to nie znaczy ze garetta 2500 i sovereigna. Kol.maxim prosze czytaj z uwaga i zrozumieniem,nie pisalem o wyzszosci jednej nad druga tylko o zstosowaniu.
Napisano
egon10 - To, że F75 można znaleźć wszystko nie czyni z niego uniwersalnego sprzętu. Został zaprojektowany z myślą o kolorowej drobnicy i w tym jest wybitny. O prawdziwie uniwersalne wykrywacze teraz dośc trudno na rynku, ale parę nieźle próbuje - np. White's Spectra V3.

Pozdrawiam

VW
Napisano
VanWorden miałeś całkowitą rację, Fisher raczej nie do pobicia przez te dwa kyrywacze. Wyciągnąłem coś ala bardzo cienki guzik o średnicy jakichś 3-4 mm z około 20-25 cm. Sam nie mogłem w to uwierzyć. :)
Polecam Fisherka!
  • 3 weeks later...
Napisano
Czy to prawda że Fisher dostaje zakłócenia od słupów wysokiego napięcia oraz telefonów komórkowych? Jest on jednoczęstotliwościowcem?

Pozdrawiam
Marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie