Skocz do zawartości
  • 0

list przewozowy-koleje carskie

danieloff

Pytanie

Chciałbym pokazać szanownym Forumowiczom egzemplarz listu przewozowego Przywiślańskich Kolei Żelaznych - poprzednika PKP:-)(Jest to prezent od bjar'a_1 - jeszcze raz dziękuję!!!). Mam prośbę - czy ktoś pomógłby mi w odczytaniu niektórych pozycji, ja niestety nie znam rosyjskiego. Będę wedzięczny za każde ozszyfrowane" słowo, o ile przeczytacie coś z tego skanu...
Pozdrawiam!
Daniel

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

A niedawno załatwiłem sobie C.K.-list przewozowy ,nadany z wagonem Nr.30018 ze stacji Krzeszowice do stacji Zator z dnia 7.6.1910 r.

...Dla zarządów austryackich kolei żelaznych z c.kr.drukarni nadwornej i rządowej..." ;)

pzdr

bjar_1

Chciałbym pokazać szanownym Forumowiczom egzemplarz listu przewozowego Przywiślańskich Kolei Żelaznych - poprzednika PKP:-)(Jest to prezent od bjar'a_1 - jeszcze raz dziękuję!!!). Mam prośbę - czy ktoś pomógłby mi w odczytaniu niektórych pozycji, ja niestety nie znam rosyjskiego. Będę wedzięczny za każde ozszyfrowane" słowo, o ile przeczytacie coś z tego skanu...
Pozdrawiam!
Daniel

Oto co udało mi się przetłumaczyć :

1 - stacja nadania
2 - stacja i kolej przeznaczenia
3 - imię i nazwisko nadawcy i jego adres
4 - imię i nazwisko odbiorcy i jego adres
5 - znaki ,marki i numery
6 - ilość
7 - sposób opakowania
8 - co zawiera (ładunek)
9 - czas i miejsce załadunku
10 - miejsce na adnotacje o opłatach (?)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie