umhhunter Posted April 27, 2010 Author Share Posted April 27, 2010 Witam!Czy ktoś może mi doradzić jak to oczyścić żeby nie zniszczyć?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADNORI Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Jeśli to z jakiegoś metalu nie tworzywo, to elektroliza - delikatna. Możesz użyć ładowarki od telefonu i sody oczyszczonej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
umhhunter Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 No jest to jakiś metal. Jeszcze nie robiłem elektrolizy i trochę się obawiam uszkodzenia odznaki. Zestaw zrobiony z ładowarki do telefonu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADNORI Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Możesz śmiało przy takiej ładowarce proces przebiega powoli, nie zrobisz dużej krzywdy odznace. Rozpuść sode w wodzie bo kret czy sól będzie za drastyczna. Ja stosuję tą metodę właśnie przy odznakach. Tylko pamiętaj o biegunach.Możesz sprawdzać co pół godziny lub krócej przebieg procesu i oczyszczać szczoteczką do zębów lub zakupić zestaw ( stalowa, mosiężna i z tworzywa ). Jeżeli jest delikatna odznaka to stosuj tą z tworzywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.