umhhunter Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Witam!Czy ktoś może mi doradzić jak to oczyścić żeby nie zniszczyć?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RADNORI Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Jeśli to z jakiegoś metalu nie tworzywo, to elektroliza - delikatna. Możesz użyć ładowarki od telefonu i sody oczyszczonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
umhhunter Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 No jest to jakiś metal. Jeszcze nie robiłem elektrolizy i trochę się obawiam uszkodzenia odznaki. Zestaw zrobiony z ładowarki do telefonu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RADNORI Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Możesz śmiało przy takiej ładowarce proces przebiega powoli, nie zrobisz dużej krzywdy odznace. Rozpuść sode w wodzie bo kret czy sól będzie za drastyczna. Ja stosuję tą metodę właśnie przy odznakach. Tylko pamiętaj o biegunach.Możesz sprawdzać co pół godziny lub krócej przebieg procesu i oczyszczać szczoteczką do zębów lub zakupić zestaw ( stalowa, mosiężna i z tworzywa ). Jeżeli jest delikatna odznaka to stosuj tą z tworzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.