Jump to content
  • 0

karteczka z napisami w łusce

mateo17

Question

Posted
Witam dzis znalazlem zwyczajna łuske od pepeszy jednak byla zakorkowana drewnem postanowilem to wyjac. okazalo sie ze owe drewienko to kawałek ołówka bo w srodku był grafit a w łusce tkwiła karteczka co prawda w kiepskim stanie troche sie porozpadała ale staram sie jak moge cokowliek rozszyfrowac;/ pismo wygląda na reczne i w jez rosyjskim. moze ktos z was jest w tym lepszy odemnie i sprobowałby rozszyfrowac conieco jak bym podesłał zdjecia w wiekszej rozdzielczosci jezeli udalo by mi sie takie zrobic??

8 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Nie ten dział delikatnie, łuska może być nieśmiertelnikiem zastępczym,bardzo częsta praktyka żołnierzy radzieckich. Trafiają się również łuska wsadzona w łuskę z karteczką.
<pozdro
Posted
wien dokaldnie ze bywaja takie niesmiertelniki ale ten zapis na taki nie wyglada bynajmniej wg mnie. karteczka byla dosyc spora do tego deczko mokra i wiekszosc sie nia zachowala mam tylko niektore wyrazy badz ich fragmenty moze z5-7 wyrazow i wyglada jak by bylo pisane ciaglymi zdaniami nie ma numerow pułków jednoski itp nawet nie ma z wielkich liter imienia lub nazwiska i byla zapisana z dwoch stron
Posted
Mam juz fotki a ktorych wspominalem nie ma sensu wrzucac na forum bo beda za male kto by mogl pomoc to niech poda maila to wysle zdjecia pozdro

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information