janczar Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Napisano 26 Kwiecień 2010 witam dziś trafiłem takiego dziwnego janczara wyszedł na polu tam gdzie wiele starych monet. Interesuje mnie czy jest to koński czy psi i z czego wyokonany i na jaki okres można go wydatować
janczar Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 i ołowiane coś średnica 2 cm a grubość 0,5cm
Zwłoka Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Janczary są formą ozdoby dla zwierząt pomagającą jednocześnie w ich zlokalizowaniu dzięki dźwiękom dzwoneczków.Długosc pasa 670mm.Ich średnica wynosi od 28 do 50 mm.Ps.nie bede wnikał co je mogło nosic.Dalsze komentarze chyba zbedne...Pozdrawiam
Zwłoka Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 kurcze,oderwij te przylepione do niego kawałki rdzy...zapalnik nie.
8total4 Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 wg. mnie ten janczar jest starszy o jakies minimum 150 lat Zwłoka.pozdro.
Pytanie
janczar
witam dziś trafiłem takiego dziwnego janczara wyszedł na polu tam gdzie wiele starych monet. Interesuje mnie czy jest to koński czy psi i z czego wyokonany i na jaki okres można go wydatować
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.