raduś Posted April 24, 2010 Author Share Posted April 24, 2010 Witam !Znalazłem wczoraj na niemieckim e-bayu.Na 100% nasz Pzinż 130! Jak dla mnie bomba! link. http://cgi.ebay.de/WK2-Foto-Polizei-beschlagnahmt-Panzer-Tschechien-Beute_W0QQitemZ350344136578QQcmdZViewItemQQptZMilitaria?hash=item5192234782 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotes Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Gratuluję znaleziska!Temat polskich prototypów broni pancernej nurtował mnie od dawna czemu dawałem też wyraz na tym forum. Bajki o wywózce na wschód nigdy do mnie nie przemawiały. Miałem nadzieję, że wreszcie kiedyś pojawią się takie zdjęcia podobnie jak samolotów Jastrząb.Wygląda na śnieżną zimę 39/40. A rozpoznaje ktoś hale fabryczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekA Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Widać kawałek odręcznie namalowanego napisu na tyle czołgu.Może jego prawdopodobna treść wskaże, w jakim charakterze ten czołg tam stał...Nie znam niemieckiego :-(( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widd39 Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Pięknie! Kolejne odkrycie właśnie się dokonało...Beshlag znaczy tyle co konfiskata lub nalot, ale zbyt ładnie to napisano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.