raduś Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2010 Witam !Znalazłem wczoraj na niemieckim e-bayu.Na 100% nasz Pzinż 130! Jak dla mnie bomba! link. http://cgi.ebay.de/WK2-Foto-Polizei-beschlagnahmt-Panzer-Tschechien-Beute_W0QQitemZ350344136578QQcmdZViewItemQQptZMilitaria?hash=item5192234782 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 24 Kwiecień 2010 Share Napisano 24 Kwiecień 2010 Gratuluję znaleziska!Temat polskich prototypów broni pancernej nurtował mnie od dawna czemu dawałem też wyraz na tym forum. Bajki o wywózce na wschód nigdy do mnie nie przemawiały. Miałem nadzieję, że wreszcie kiedyś pojawią się takie zdjęcia podobnie jak samolotów Jastrząb.Wygląda na śnieżną zimę 39/40. A rozpoznaje ktoś hale fabryczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 Widać kawałek odręcznie namalowanego napisu na tyle czołgu.Może jego prawdopodobna treść wskaże, w jakim charakterze ten czołg tam stał...Nie znam niemieckiego :-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 25 Kwiecień 2010 Share Napisano 25 Kwiecień 2010 Pięknie! Kolejne odkrycie właśnie się dokonało...Beshlag znaczy tyle co konfiskata lub nalot, ale zbyt ładnie to napisano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.