sebo_sek Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 Witam, dziś wyskoczyło mi to cudo. Narazie jestem podjarany, ale chciałem się upewnić. Tego wzoru nigdzie nie znalazłem więc prosze o pomoc.DziękiPytanie czy to jest w ogóle sygnet SS?
sebo_sek Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 Tak, tylko Mackensen w tym rejonie walczył w październiku 1914, a dowództwo nad Huzarią Śmierci objął 11 czerwca 1915, więc raczej ten oddział odpada. Z tego wynika, że raczej druga światowa.A, że SS nie było w I wojnie to... Pytanie padło po ustaleniu, że nie jest to sygnet SS. dzięki wszystkim za info.
Vetter Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 Kantynówka, w moim mniemaniu najzwyklejsza :) to co z czaszką nie było zarezerwowane tylko dla ss
filipe75 Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 w I wojnie huzarzy śmierci nosili na czapach trupie czapki . To i sygneciki mogli nosić http://www.pickelhaubes.com/forum/
sebo_sek Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 Witam, dziś wyskoczyło mi to cudo. Narazie jestem podjarany, ale chciałem się upewnić. Tego wzoru nigdzie nie znalazłem więc prosze o pomoc.DziękiPytanie czy to jest w ogóle sygnet SS?
sebo_sek Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 spódDodam, że oprócz czaszki i kości po bokach, są jeszcze motywy roślinne. Narazie nie czyszczony, ale jak wyczyszczę to dam lepsze fotki.
db Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 piękny sygnet kantynowy, wzór SS i materiał z jakiego jest wykonany jest zupełnie inny.
sebo_sek Napisano 24 Kwiecień 2010 Autor Napisano 24 Kwiecień 2010 Dzięki, a można poznać czy jest z pierwszej czy drugiej wojny?
Pytanie
sebo_sek
Dzięki
Pytanie czy to jest w ogóle sygnet SS?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.