tyfus Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 to było moje pierwsze skojarzenie po znalezieniu - fragment zapalniczki.Po oczyszczeniu, pojawiły się wątpliwości....ponieważ nie mam koncepcji od czego jest ten element - tytuł dałem taki jak pierwsze przeczucie - wujek google też niestety nie chce pomóc :)w Was nadzieja, że może się spotkaliście z czymś podobnym
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 gdyby bo wyjęciu sworznia przestawić" pozycję rączki to bym powiedział że kawałek zapalnika z łyżką od granatu..ale wszystkie teorie upadają bo albo szkiełko,albo rozmiar,kurde..
kopijnik2 Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Tyfus - popatrz uważnie na zdjęcie :)1 - brąz (brązal?)2 - moletowana powierzchnia3 - dwa kanały - doszczelniane masą - stożkowata podstawa - do obciśnięcia4 - kapturek - sterowany dźwignią zamykający otworyposzukałbym śladów po sprężynie pod dźwigienką
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 własnie o takim przestawieniu"mówiłem.ale:szkiełko...po co one?choć widać że dźwigienka(łyżka)ma wklęsłość gdzie sprężnynka by weszła.ale szkiełko..
kopijnik2 Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 ja tylko wykręciłem stożek" i wkręciłem go z drugiej strony mocowania dźwigni...
Pytanie
tyfus
Po oczyszczeniu, pojawiły się wątpliwości....
ponieważ nie mam koncepcji od czego jest ten element - tytuł dałem taki jak pierwsze przeczucie - wujek google też niestety nie chce pomóc :)
w Was nadzieja, że może się spotkaliście z czymś podobnym
54 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.