torba5 Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Witam jak w tytule taki wyskoczył w totalnie szokującym miejscu na Jurajskich polach po 3 godzinach w zupełnie innym miejscu tego pola wyskoczyła jego druga połówka ,jutro wstawie zdjęcie całości gdyż skończył mi sie prąd w aparaciepozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
coriolan Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Nie stalag.Jakby niedobity /brak A- Abteilung/?http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/ArtErsAbt/ArtErsAbt79-R.htmJeśli to ten dywizjon -to bateria kadrowa/stała 79 dywizjonu artylerii górskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Witamno na nieśmiertelnikach nie znam sie kompletnie myślałem że powinno być imie i nazwisko....nic zrobie fote drugiej połówki może coś z niej będzie dokładniejszedziękuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
coriolan Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Imię i nazwisko" to nr 1318,0 - grupa krwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted April 22, 2010 Author Share Posted April 22, 2010 Jeszcze raz dziękujea da sie zidentyfikować po numerze imie i nazwisko żołnierzapytam jako kompletny laikpozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
coriolan Posted April 22, 2010 Share Posted April 22, 2010 Nieśmiertelnik po niemiecku to Erkennungsmarke.Przydział do konkretnej jednostki i nr nieśmiertelnika wpisywano żołnierzowi na str.1 Soldbuchu w rubryce Erkennungsmarke.Prawidłowo wybity nieśmiertelnik z czytelnym n-rem na wniosek rodziny lub odpowiedniej instytucji odczytuje niemiecka instytucja DD WASt.Mało prawdopodobne,by na Twoje zapytanie odpowiedziano - tym bardziej,że odczyt bicia tego zapasowego dywizjonu artylerii może być wątpliwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
torba5
Witam jak w tytule taki wyskoczył w totalnie szokującym miejscu na Jurajskich polach po 3 godzinach w zupełnie innym miejscu tego pola wyskoczyła jego druga połówka ,jutro wstawie zdjęcie całości gdyż skończył mi sie prąd w aparacie
pozdrawiam
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.