torba5 Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Witam jak w tytule taki wyskoczył w totalnie szokującym miejscu na Jurajskich polach po 3 godzinach w zupełnie innym miejscu tego pola wyskoczyła jego druga połówka ,jutro wstawie zdjęcie całości gdyż skończył mi sie prąd w aparaciepozdrawiam
coriolan Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Nie stalag.Jakby niedobity /brak A- Abteilung/?http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/ArtErsAbt/ArtErsAbt79-R.htmJeśli to ten dywizjon -to bateria kadrowa/stała 79 dywizjonu artylerii górskiej.
torba5 Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Witamno na nieśmiertelnikach nie znam sie kompletnie myślałem że powinno być imie i nazwisko....nic zrobie fote drugiej połówki może coś z niej będzie dokładniejszedziękuje i pozdrawiam
coriolan Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Imię i nazwisko" to nr 1318,0 - grupa krwi
torba5 Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Jeszcze raz dziękujea da sie zidentyfikować po numerze imie i nazwisko żołnierzapytam jako kompletny laikpozdrawiam
coriolan Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Nieśmiertelnik po niemiecku to Erkennungsmarke.Przydział do konkretnej jednostki i nr nieśmiertelnika wpisywano żołnierzowi na str.1 Soldbuchu w rubryce Erkennungsmarke.Prawidłowo wybity nieśmiertelnik z czytelnym n-rem na wniosek rodziny lub odpowiedniej instytucji odczytuje niemiecka instytucja DD WASt.Mało prawdopodobne,by na Twoje zapytanie odpowiedziano - tym bardziej,że odczyt bicia tego zapasowego dywizjonu artylerii może być wątpliwy.
Pytanie
torba5
Witam jak w tytule taki wyskoczył w totalnie szokującym miejscu na Jurajskich polach po 3 godzinach w zupełnie innym miejscu tego pola wyskoczyła jego druga połówka ,jutro wstawie zdjęcie całości gdyż skończył mi sie prąd w aparacie
pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.