ptrc Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 witamniby nic wielkiego ale guzik ma niezwykle bogate sygnaturki na rewersie. Jest S. Petersburg" dwa orły dwugłowe i inne napisy. Poza tym zachowała się złocona? obwódka. MOże ktoś wie coś więcej?pozdrawiam,
krank Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Carski guzik kolejowy przedstawiający skrzyżowane topór i kotwicę, był to guzik kорпуса инженеров путей сообщения и нижних чинов, czyli guzik korpusu inżynierów kolejnictwa i niższych rangą. Rewers sygnowany: Buch БУХЪ 1 Сорmъ (orzełek) S PETERSBURG (orzełek). http://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=2343 myślę że to ten guzik
8total4 Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 a gdzie widzisz ten topór i kotwicę ??jak dla mnie to zwykły, gładki guzik piechoty 1857-1904.pozdro.
ptrc Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Napisano 18 Kwiecień 2010 rewers się zgadza ale awers jest całkowicie bez wzoru...
krank Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 może jest wytarty?? nie raz mi się zdarzyło wykopać wytarte lub bardzo słabo widoczne guziki z przodu a sygnowania z tyłu zostawały ale to tylko moja teoria,równie dobrze może to być piechoty,tylko te sygnowania z kolejowego pasują do tego co kolega dał do id pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.