coriolan Napisano 16 Kwiecień 2010 Napisano 16 Kwiecień 2010 Funkkompanie - kompania łączności radiowej /w policyjnym oddziale łączności z Krakowa/KFK - a może KEK?Kraftfahr-Ersatz-Kompanie - zapasowa kompania samochodowa /w zapasowym batalionie sanitarnym/
rokers Napisano 16 Kwiecień 2010 Autor Napisano 16 Kwiecień 2010 Sorry za nazwę tematu, będę miał to na uwadze zakładając wątki w przyszłości...Wracając do tematu...Dzięki Coriolan za przetłumaczenie tego skrótu Fuko", identyfikacja jednej blaszki z głowy. Pozostaje tylko kwestia tego K.F.K" - sprawdzałem, na 100 % jest F". W otchłani internetu znalazłem taką interepretację owego skrótu - Kriegsfischkutter (Marine)", co by raczej mijało się z sanitariuszem SS...
rokers Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 Jak tylko będę miał aparat to wrzucę, kwestia dwóch dni.
coriolan Napisano 16 Kwiecień 2010 Napisano 16 Kwiecień 2010 Funkkompanie - kompania łączności radiowej /w policyjnym oddziale łączności z Krakowa/KFK - a może KEK?Kraftfahr-Ersatz-Kompanie - zapasowa kompania samochodowa /w zapasowym batalionie sanitarnym/
rokers Napisano 17 Maj 2010 Autor Napisano 17 Maj 2010 Mogę powiedzieć, że prawie zidentyfikowałem tę drugą blaszkę. Na pewnej stronie internetowej znalazłem taką oto notkę - San.Ers.Btl. d. W-SS (K.F.K. Oranienburg)" - i mam do Was pytanie - co to może być owe K.F.K. Oranienburg" ? Szkoła ? Obóz ? Nie wiem... Proszę o sugestie.Pozdrawiam
Pytanie
coriolan
KFK - a może KEK?Kraftfahr-Ersatz-Kompanie - zapasowa kompania samochodowa /w zapasowym batalionie sanitarnym/
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.