Skocz do zawartości

Quattro

scypion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.
Od niedawna stałem się posiadaczem używanego Quattro MP i w związku z tym prosiłbym o jakieś porady użytkowników tego sprzętu dotyczące ustawień na drobny kolorek.
Czy skorzystać z fabrycznego programu ''coin&jewerly'' czy też raczej ''all metall'' z wycięciem zakresu IRON - chodzi o to czy lepiej drobiazgi kolorowe są wykrywane w ''conductive czy też w ''ferrous" ?
Jak ustawić czułość ? W trybie ''Auto'' , czy też korygować ręcznie - zależnie od panujących w danym terenie warunków?
Funkcja nasycenia przedmiotami żelaznymi - tryb ''Low'' czy ''High'' ?
Z góry dzięki za porady
Pozdrawiam
Napisano
Witam! Quattro nie miałem,choć go trochę znam....W sumie to bardzo prosty wykrywacz.Niby nic nie wiesz,a stawiasz pytania typu,czy zacząc lekko,czy na ostro !? Z tego wynika,że już coś wiesz tj.,że można tak lub inaczej.Nic prostszego,stwierdzić w praktyce,którą opcję wybrać.Wg.mnie na początek fabryczne,a co do conductive i ferrous myślę,że bardziej ferrous,czułość ręcznie na maksa(zwiększą się tylko pomruki,a zasięg będzie maksymalny),nasycenie w zależności od terenu....domyślnie low proponuję.Pozdrawiam!
Napisano
Witam powiem ci tak miałem poprzednio quattro owszem znajdywałem coś na tych ustawieniach fabrycznych własny program za dużo nie dawał,myślę że dużo z niego nie wydusisz...No ale ja miałem go tak czułość zaczynałem od 17 i tryb night wtedy ma wiele więcej dzwięków i jest troszkę głębszy,na low możesz dawać więcej czułość.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie