Skocz do zawartości
  • 0

Srebrno-złoty sygnecik

klamra122

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Getton
Powiedz mi po kiego grzyba zajmujesz się ID czegoś o czym nie masz bladego pojęcia ?
Po co wprowadzasz ludzi w błąd ? W jakim celu ? Nabić sobie licznik ? Widziałem twoje 4 ID napisane pod rząd o różnej tematyce. I wg mnie to też napisałeś tam bzdury. Ale to nie moja tematyka więc się nie podejmuję dyskusji.

Na 1000% to nie jest Francja. Wszystkie punce dla Francji (z wyjątkiem 8-u sztuk) zarówno przed, jak i powojenne są w kształcie romba (może tutaj się czegoś nauczysz).

Prezentowana punca jest znakiem miasta Birmigham WYŁĄCZNIE DLA SREBER IMPORTOWANYCH do Anglii po 1904 r.
Napisano
Literki RF mogą oznaczać producenta, jubilera, manufakturę,sklep,znak imienny celnika, puncę podatkową, itp, itd. Nie sposób tego określić, jak też nie można dokładnie sprecyzować daty powstania pierścionka.
Mogę tylko powiedzieć że w Anglii się znalazł po 1905 roku.

Gdzie został wyprodukowany to też nie możliwe do ustalenia.
Pamiętaj że przed I wojną Anglia była imperium w którym igdy nie zachodziło słońce". Równie dobrze może to być wyrób kolonialny (ale nie koniecznie).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie