Odkrywca86 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 WitamTabliczka ta wyskoczyła mi już jakiś czas temu ale leżała zapomniana w garażu aż do dzisiaj.Wykonana jest z mosiądzu 1886 (rok?) z tyłu jest całkowicie gładka więc nie zamieszczam zdjęcia rewersu.Może już ktoś z Was spotkał się z czymś takim?
Odkrywca86 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Z roweru? Pierwsze słyszę aby kiedykolwiek rowery miały jakieś rejestracje... może prędzej z jakiegoś ówczesnego automobilu albo dorożki o ile to jest rejestracja.
Odkrywca86 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Może tego nie widać na zamieszczonym zdjęciu ale ta tabliczka jest bardzo masywna.
karpik Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Odkrywca- tak są identyfikowane. Nie wiem czy poprawnie, zdjęcia roweru z taką tabliczką nie widziałem.Rejon znaleziska?Z tego tematu wynika, że to warszawska tabliczka:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=73299&postdays=0&postorder=asc&start=12Pozdro.
Odkrywca86 Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Rejon znaleziska się zgadza - okolice Wawy.Widocznie to musi być to, dzięki za identyfikację.-pozdr-
jarekpokor Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 czołem panowie!ja również znalazłem wiele takich tabliczek w okolicach Łodzi.są wykonane z mosiądzu lub alluminium i mają różne kształty i wielkość.znajdowałem je przeważnie na polach więc może to i numer od roweru.jest na forum jeden mój post ifota jednej z blaszek i tam jeden kolo sugeruje,że to od jakichś urządzeń kolejowych ale sam przyznał,że to strzał na półślepo..Łódź pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.