Skocz do zawartości

Mosiężna tabliczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Tabliczka ta wyskoczyła mi już jakiś czas temu ale leżała zapomniana w garażu aż do dzisiaj.
Wykonana jest z mosiądzu 1886 (rok?) z tyłu jest całkowicie gładka więc nie zamieszczam zdjęcia rewersu.
Może już ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

Napisano
Z roweru? Pierwsze słyszę aby kiedykolwiek rowery miały jakieś rejestracje... może prędzej z jakiegoś ówczesnego automobilu albo dorożki o ile to jest rejestracja.
Napisano
Odkrywca- tak są identyfikowane. Nie wiem czy poprawnie, zdjęcia roweru z taką tabliczką nie widziałem.
Rejon znaleziska?
Z tego tematu wynika, że to warszawska tabliczka:

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=73299&postdays=0&postorder=asc&start=12

Pozdro.
  • 2 months later...
Napisano
czołem panowie!ja również znalazłem wiele takich tabliczek w okolicach Łodzi.są wykonane z mosiądzu lub alluminium i mają różne kształty i wielkość.znajdowałem je przeważnie na polach więc może to i numer od roweru.jest na forum jeden mój post ifota jednej z blaszek i tam jeden kolo sugeruje,że to od jakichś urządzeń kolejowych ale sam przyznał,że to strzał na półślepo..Łódź pozdrawia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie