Skocz do zawartości

-TRAGEDIA-

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem,że w głównych jest ten watek,jednak w tak poważnej chwili zakładam tu,aby grono rekonstruktorów oddało cześć ICH pamięci.Niech Ich śmierć będzie pamiętana,szanowana i przekazywana potomnym.Niech spoczywają w spokoju.

Śpij żołnierzu w ciemnym grobie,niech sie POLSKA przyśni Tobie..."

We wczorajszej katastrofie zginął Czesław Cywiński, żołnierz AK na Wileńszczyźnie, prezes Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej, wielki przyjaciel rekonstrukcji historycznej. Miałem okazję poznać go osobiście. Zginął też mój kolega z pracy gen. bp dr Tadeusz Płoski, profesor Wydziału Prawa Uniwersytetu w Olsztynie. Ta strata bardzo boli...

Cześć Ich Pamięci...

Jak już wiele razy było to powtarzane, zginął kwiat polskiej polityki i inteligencji, wielka strata dla naszego kraju, czuję sie strasznie osamotniony, została tylko pustka, zginęli ludzie kluczowi dla opozycji... [*]

Cześć Ich Pamięci!

Założyciel wątku w zamyśle miał stworzenie płaszczyzny dla składania wyrazów żalu, wspominania zmarłych tragicznie etc.
Wszelkie spekulacje, domysły, dywagacje nt. przyczyn katastrofy są delikatnie mówiąc nie na miejscu, chociażby z powodu niekompetencji piszących, do orzekania o istocie sprawy. Są zapewne portale, na których można tworzyć dowolnie literaturę popularną i tam proszę kierować swoje kroki. w tym miejscu, proszę pisać na temat albo wątek ulegnie zamknięciu. Uleganie zbiorowej histerii, tworzenie spiskowej teorii dziejów lub obarczanie winą tych, którzy już obronić się nie mogą, nie przysparza nikomu splendoru ani służy powadze sytuacji. Bardzo proszę o tym pamietać

Z racji, iż pochodzę z rodziny wojskowej znałem jednego z generałów, Dowódcę Wojsk Lądowych. Niegdyś bardziej, ostatnio więcej z opowieści taty, który często bywa gościem jego domu. Bardzo pogodny, pomocny i życzliwy człowiek... takiego go pamiętam, dlatego też ta tragedia i tragedia jego rodziny szczególnie mnie dotknęła.

Carpe diem, quam minimum credula postero..."

[*]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie