dolowacz Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Taka zagadka. Niby zwykła pięciogroszówka, ale co to za numery? Proszę o pomoc bo nic nie przychodzi mi do głowy.
dolowacz Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Druga strona. Mam jeszcze jedną na wszystkich jest 20 na górze, zmieniają się liczby na dole.
tyfus Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 dolowacz, przyjacielu, weź przeczytaj Regulamin - jak tytułować wątki.-pozdro-
tyfus Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 5 groszy 1939 z otworem były w Generalnej Guberni.....co mogą oznaczać te liczby ? może ktoś ja przerobił na jakieś marki ?
dolowacz Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Tytus, czytałem regulamin. Co jest nie tak z tytułem wątku?
panadam12 Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 ach sorki pomyliło mi sie z wersja bez otworu:)i tak fajne znalezisko
dolowacz Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Pomijając kwestię tej dziurki, bo to zwykła piątka, nadal mam zagadkę. Monetki mają 16 mm średnicy- coś w okolicy boratynki, kto i po co mógł się bawić w nabijanie numerów? Tez przez chwilę pomyślałem o markach, ale takie maleństwa?
karpik Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Znalezione może w pobliżu jakiegoś obozu jenieckiego itp?
dolowacz Napisano 9 Kwiecień 2010 Autor Napisano 9 Kwiecień 2010 Karpik- nie, o żadnym obozie w pobliżu nie słyszałem. A jeśli zgubił to uciekinier? Do czego mogły służyć takie monetki w obozie lub jakimkolwiek innym miejscu? Jest dziurka, można je powiesić na sznurku, może to dobry trop, tylko ta wielkość.. . Cholernie łatwo to zgubić. Nosić powieszone na szyi?
waldi169 Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 5 groszy 1939 z otworem były w Generalnej Guberni.....co mogą oznaczać te liczby ? może ktoś ja przerobił na jakieś marki ?"popieram tyfusazdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.