Skocz do zawartości

powrót po dluższej przerwie- wiosna-otwarcie sezonu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 203
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 months later...
witam znow po bardzo dlugiej przerwie. najpierw chorobsko paskudne. potem sniegi , potem sesja na uczelni i nawet nie bylo kiedy wyjsc :/
wiec teraz sesja siee skonczyla wiec od razu jak to tylko mozliwe wyskoczylem sobie.. oto efekty. marbne to marne ale zawsze cos. przypominam teren to okolice miastka i slupska

człowieku fanty ładne ,ale tych świństw z ostatnich fotek nie bierz do łap bo je stracisz a o wyciąganiu pocisku z łuski i wysypywaniu prochu to nawet nie myśl jeśli jeszcze chcesz mieć czym pisać na tym forum.

Witam. kolega czarek ma rację! W dolnej części pocisku może znajdować się fosfor który (po wyciągnięciu pocisku z łuchy) pod wpływem tlenu może się zapalić!!! Mi się to kiedyś przytrafiło!!! Wie ostrzegam ostrożnie z tym.

Nie wiem co zawierają pociski p-panc. pod płaszczem bo to nie moja brocha, ale wg mnie te ze zdjęcia fosforu nie posiadają.P-panc.-zapalające (z fosforem) mają pod czarnym kolorem czerwoną obwódkę.

-PzrR-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie