rafal_etz Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Witam jak go wyczyścić aby się nie rozpad? Elektroliza raczej odpada bo w tej chili nie mam jak. Może do octu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Było dużo tematów na temat czyszczenia hełmów. Wystarczy zajrzeć do wyszukiwarki. Proponuje przeprowadzić autolize, a następnie przetrzeć hełm szczotą na wiertarce bądź szlifierce kątowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 http://www.odkrywca.pl/helm-wegierski-jak-najlepiej-oczyscic,668122.html#668122naprawdę,warto pożyczyć od kogoś prostownik samochodowy,elektroliza ładnie go oczyści:)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Jak masz go wsadzić do octu to lepiej z powrotem zakop. Elektroliza. Jak nie masz prostownika to namocz w ropie, część syfu odpadnie i nie będzie dalej rdzewiał. W stanie zamoczenia może czekać aż się prostownika dorobisz (nawet kilka lat).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 2 Kwiecień 2010 Share Napisano 2 Kwiecień 2010 Witam ,przede wszystkim 'wytrzyj' go z tego syfu który go oblepia - szczotka druciana. Reszta jak koledzy wyżej. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 to replika. Nudziło mi się jak pogoda się zepsuła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 wiem wiem:)gdyby pominąć pęknięcia to blacha w nawet niezłej formie.opukaj delikatnie młotkiem,potem druciakiem,i najlepsza byłaby elektroliza:/musisz skołować od kogoś prostownik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 już mam prostownik i kilka brzeszczotów. Jeszcze tylko jakiś pojemnik musze skołowac i sól Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 sól wiadomo-sklep,kup od razu jakieś 8kgJak ogarniałem swój hałer to masz w3 linku co podałem wyżej,co 2 godziny średnio wyjmowałem i opukać,druciak i znów do elektrolizy(ale juz świeża woda i sól!)Pojemniki to wziąłem kosz od brudów do prania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Ale nadal się zastanawiam czy robić elektrolizę czy autolizę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 na czym polega autoliza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 owija się folią aluminiową albo drutem alu. i do wody z kretem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.