danielka Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Witam wszystkich. Mam 17 lat i dopiero chce zacząć swoja przygodę z szukaniem skarbów". Zastanawiam się nad kupnem wykrywacza do 1000zł, głownie chodzi mi o monety figurki itp ale dobrze by było gdyby wykrywacz radził sobie również z militarką, głownie chce szukać pozostałości po naszych zachodnich sąsiadach":).Zastanawiam się nad ace 250. Co o tym myślicie?? bardzo proszę o pinie ekspertów
devill_2006 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Witaj.Jeżeli ma to być pierwsza piszczałka to z czystym sumieniem można polecić ACE banalnie prosty w obsłudze całkiem skuteczny wiem o tym z własnego doświadczenia.Poszukaj jeszcze w wyszukiwarce na forum było dużo tematów dotyczących pierwszego wykrywacza.
danielka Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 dzięki za odpowiedz:) i jak znalazłeś już coś???
FalkenBurg Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Daj spokój z ace kup używaną Cibole lub Rutusa solarisa
devill_2006 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Chodzę z piszczałką od 6 lat i Przygodę z ACE miło wspominam przyjazny sprzęt na pewno bardziej prosty w obsłudze niż cibola lub solaris ;)
danielka Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Chodzi mi o to żeby sprzęt był do 1000zł i nie był zabawką co mi proponujecie?? nie musi wcale tak byc ze moim pierwszym wykrywaczem będziee prymitywny prosty i przeciętny:P
Saper93 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Moze solaris jest trudniejszy do opanowania niz ACE, ale nie powiedzialbym tego o ciboli ;)
devill_2006 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 No zgadza się cibola też trudna nie jest ale dla początkującego w ACe pomocna będzie identyfikacja dzwiękowa i graficzna czego cibola nie oferuje
Szumsk Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Ace to dobry sprzęt, możesz też se kupić coś z firmy Fisher (np.f2)lub Teknetics (np.alpha albo delta). Rutusy są dość ciężkie. A sądzę po nicku ze jesteś dziewczyną. ;) Jeśli nie to przepraszam za takie stwierdzenie.
danielka Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 nie jestem dziewczyną ale się nie gniewam. Interesują mnie głownie kolorki
papi Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 Nie kupuj nic na początek kupuj coś, co jest najlepsze w tej cenie, jaką możesz wydać na wykrywką, bo przy każdej zmianie uczysz się na nowo. Chodzę z wykrywką już parę ładnych lat i miałem ich kilka zmieniłem półtora roku temu na nowy model i co nawet go w połowie jeszcze wykorzystuje i nic mi nie dało kilkanaście lat łażenia. Kanarka nie polecam wolałbym solarisa nawet, rutusa ultra.A solaris nie jest taki trudny, jeżeli chodzi ci o kolor wklepiesz sobie parametry z netu na dynamik dostroisz do gruntu i łazisz a po jakimś czasie możesz sobie kombinować z mixem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.