Skocz do zawartości

Latarka

Mruk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy możecie mi polecić bardzo dobrą i tanią latarkę? Potrzebuje aby dawała dużo światła, nie chodzi tu o odległość tylko żeby miała duży promień światła. Słyszałem że klasyczne tzn z żarówką są lepsze dla ludzkiego oka bo lepiej widać w ciemności bo oko się lepiej przyzwyczaja niż do tych diód LED.
Cena to tak do 60zl. Może być czołówka jak i ręczna. Może też być z taką funkcją co raz robi za szperacza a raz za taką właśnie lampę.

Dzięki z góry za pomoc

PZDR

Kupiłem taką,w Lidlu,za 39albo49zł(jakieś 3miechy temu)
Metalowa,na 3baterie R20.
Żarówka halogenowa(duży zasięg,ładne skupienie)i druga opcja
diody led,światło rozproszone,w ciemnej piwnicy po zapaleniu led oświetlone jest całe pomieszczenie że igłe bys znalazł.
Mimo że z Lidu to serio polecam,mi się sprawdza na opuszczonych,na biwaku itp itd.
Warto wg mnie.Poręczna do tego,no i metalowa,w sam raz do ewentualnej obrony:)

http://www.allegro.pl/item973025966_latarka_czolowa_4_funkcje_zoom_stroboskop_megamoc.html
a co myslicie o czyms takim? czołówka trochę poręczniejsza na opuszczone, bo dwie ręce wolne i można grzebać do bólu;)

PZDR

ale czołówki szybko nie zgasisz jak będzieprzypał"tj jak ktoś będzie szedł bo Ciebie usłyszy czy coś:/
a mając lampe w ręku szybciej ją zasłonisz/zgasisz:)
i nawet straż miejska nie wykryje:)Innego pomysłu na latarke nie mam:)
pozdro

też prawda, ale zawsze można trzymać czołówke w ręku;)

PZDR

PS. Mógłbyś wrzucić jakieś foto jak świeci ta Twoja latara, w tym trybie rozproszonym i skupionym, no i zasięgi takie na oko, jak wyżej zapytałem.

Co do latarki to ja używam tą w SE k750 daje na prawdę dużo światła i zawsze jest w kieszeni ;) więc mogę polecić ją z czystym sumieniem..

A coś takiego?

http://www.allegro.pl/item972264541_latarka_katowa_led_oliv_duza_4_kolory_sklep_ss.html

http://www.allegro.pl/item984034078_tikka_2_petzl_wys_0_zl_najnizsza_cena_alpintech.html

Jest mega mocna , mój kolega ją ma i osobiście uważam że jest lepsza od policyjnych latarek itp.
Taka jedna latarka oświetla cały namiot dyche" :)

średnica szkła 4,5cm.
na foto górnym-led.
na dolnym halogen.
jednak w rzeczywistości światło jest jakieś 40% mocniejsze,jak mówiłem,baterie mają po ok 3 miechy a lampa była na paru urbanikach i biwakach.

Przy świeżych bateriach halogenowa żarówkaszła"na ponad40metrów(cała długość 4klatkowego bloku)i szerokość ulicy.
Co do led,to lepiej ich używać w pomieszczeniach,lepiej rozpraszają światło na boki.
Namiot10"spokojnie oświetli.
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie