Hunter 85 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Witam serdecznie, czy ktoś może orientuje się co to jest,wysokośc - 6,5cm, średnica otworu większego 2,5cm, otworu mniejszego ok 1cm. Wytłoczony motyw roślinny - kwiatów.Dziękuję za ewentualną pomocHunter
Hunter 85 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 składanie zawijane, tak jakby z jakiegoś okucia?
Chajbar Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Wygląda na wabik na sarny, ściślej mówiąc- na kozły. Pierdziało" się w tę trąbkę, imitując głos sarny, a koziołek podłaził pod lufę.
Hunter 85 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 miałem takie przypuszczenia , ale że nigdy nie miałem takiego wabika w ręku to nie miałem pewności, a po drugie sposób w jaki jest łączony to już całkowicie mnie od tego odwodził. Bardzo dziękuję i pozdrawiam :)
Hunter 85 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 najpewniejsze jest to że fant może miec coś wspólnego z myślistwem i polowaniami. Teren na którym został znaleziony już od setek lat był miejscem polowań na zwierzynę (posiadłośc starego klanu szkockiego).
Question
Hunter 85
Witam serdecznie, czy ktoś może orientuje się co to jest,
wysokośc - 6,5cm, średnica otworu większego 2,5cm, otworu mniejszego ok 1cm. Wytłoczony motyw roślinny - kwiatów.
Dziękuję za ewentualną pomoc
Hunter
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.