Skocz do zawartości

Swastyka w centrum Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie ta stodoła czy sama swastyka nie razi w oczy a niech se stoi i wisi. Pal sześć ! żadne to propagowanie systemu i Faktycznie pismak się chyba nudzi. Świadczy to tylko o właścicielu – na pewno nie był faszystą . Mówię o zleceniodawcy budowy , co nie musi sie wiązać z właścicielem tej nieszczęsnej stodoły.
Rażą mnie natomiast karykaturalne posty typu : wszystko co ze swastyką zniszczyć a może to ,a moze to tamto, to na szczęście czy geneza symbolu . Faszyści przyczynili się do dewaluacji starożytnego symbolu. Sama swastyka jest graficznie i logicznie bardzo ciekawa . Jednakże komuś kto nie dowidzi kontekstu powstania tej budowli charakterystycznego układu cegieł radzę wstrzemięźliwość w pisaniu postów

Kol.ZUBIKED Witam i pozdrawiam Cię. Wczoraj napisałem post do Ciebie, ale go nie wysłałem. Dziś go skasowałem, bo po ilości Twoich odwiedzin widać, że jesteś zamierzchłym forumowiczem. Na forum jestem nowy ale z naszym Odkrywcą" od początku bo Szukam,szukania mi trzeba". Nadal twierdzę, że źle spojrzałeś na zdjęcie szczytowej ściany tej stodoły. Spójrz na dalsze fotki. No chyba, że jesteś ortodoksą, ale naszego starego forumowicza o to nie podejrzewam. To wyjątkowo zawęża światopogląd! Poza tym jeżeli rzeczywiście byłby to znak związany z faszyzmem, wierz mi, że na pewno miejscowy proboszcz dawno by z tym zrobił porządek. Jedno słowo z ambony na sumie a babcie natychmiast by to świństwo zasłoniły moherem!
Ps. Pozdr. kol. leprikan i abcd!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie