Skocz do zawartości
  • 0

Łuska stalowa 291-81 184-3

sobolaro

Pytanie

Napisano

Witam, jak w poprzednim temacie proszę o pomoc w identyfikacji łuski ze zdjęcia. Łuska jest w całości stalowa, leżało ich około 30 szt. oczywiście wszystkie zabrałem;) Niestety nie wiem z czego zostały wystrzelone. Proszę o jakieś sugestie.

Oznaczenia na spodzie:

291-81

O-spłonka

184-3
6-bardzo małe

W dolnej liczbie (184) cyfra 1 może być cyfrą 7 (słabo widoczne)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ale skąd na dolnym śląsku łuski z okrętów i to w takiej ilości, dodam jeszcze, że łuski były porozrzucane po lesie zero kopania, można by było ich jeszcze więcej nazbierać, ale niestety czas na to nie pozwolił.
Napisano
Były montowane nie tylko na okrętach,różne odmiany działka automatycznego na taką amunicje były i są stosowane w samolotach mig,su itp.
Więc twoje posypały się pewnie z samolotu podczas ćwiczeń.
Napisano

Witam, jak w poprzednim temacie proszę o pomoc w identyfikacji łuski ze zdjęcia. Łuska jest w całości stalowa, leżało ich około 30 szt. oczywiście wszystkie zabrałem;) Niestety nie wiem z czego zostały wystrzelone. Proszę o jakieś sugestie.

Oznaczenia na spodzie:

291-81

O-spłonka

184-3
6-bardzo małe

W dolnej liczbie (184) cyfra 1 może być cyfrą 7 (słabo widoczne)

Napisano
Podanie wymiarów ułatwiłoby identyfikację. Nikt nie będzie się bawił z zapałkami. Zmierz i podaj wysokość oraz kaliber
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie