Skocz do zawartości

bardzo mały zasięg wykrywki

jarekdavid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam , mam pewien problem i już nie wiem czy to wina strojenia czy wykrywacza. Mianowicie nie dawno kupiłem pulsara 4 i zauważyłem że jego max zasięg to 50 cm w powietrzu. Potencjometr od czułości odkręcam do momentu aż zacznie pykać i setną milimetra cofam go z powrotem tak że jest na maxa wyczulony i milczy ale nawet jak w powietrzu nie cały metr od cewki macham saperką to pulsar milczy. Jestem początkujący i jeżeli robię jakiś błąd to mi spokojnie wytłumaczcie. Jeżeli to błąd wykrywacza to jest na gwarancji ale zanim go wyśle do serwisu muszę być pewny , że to jego wina a nie moja:) w instrukcji i na forum jest napisane , że pulsarem można znaleźć coś nawet na 2 metrach. Nie wiem ile już fantów ominełem :( Proszę o pomoc. Pozdro. Jarek
Napisano
To nie żaden problem z wykrywką, te 2 metry to chyba na kompletny czołg jest. Proton tej samej klasy łapie saperkę na ok. 1m, więc z twoja wykrywką raczej wszystko jest ok.
Napisano
Normalne. Wszystko zależy od wielkości przedmiotu. Stań przed słupem z metalu i ustaw czułość na maxa to zobaczysz. Albo połóż na ziemi jakąś tablice metalową 50x50cm to też się przekonasz...

Ale zapomnij że złapiesz saperke z 1m...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie