radosci Napisano 23 Marzec 2010 Autor Share Napisano 23 Marzec 2010 Zapewne większość z was nie da się nabrać ale dla chytrych i naiwnych którzy dają ogłoszenie w dziale kupie na forum przestroga:Ponieważ maile w ogłoszeniach nie są specjalnie zamaskowane" to przyplątał się bot który wysyła takie oto maile:I am Neil Timothy from London..I am came accross your advert on wedsite that you are in need of the above subject..I just want to let you know that i have it for sale and still in good condition..Let me know if you are still interested and i will get back to you with condition of the item and price..I accpet paypal,western union and bank wire transfer as my method of payment..let me know which one you prefer thanks and hope to hear from you soonJestem Neil Timothy z Londynu .. ja spotkałem ogłoszenie wedsite, że jesteś w potrzebie z powyższym zastrzeżeniem .. Chcę Ci powiedzieć, że mam go na sprzedaż i jeszcze w dobrym stanie .. Let me know Jeśli nadal interesuje i ja się do was wrócić warunku towaru i cena .. I accpet PayPal, Western Union i przelewu bankowego w mojej metody płatności .. let me know, który z nich preferuje dzięki i mam nadzieję usłyszeć from you soon"Jeśli odpiszecie to na pewno odpisze wam już osoba która będzie twierdzić że właśnie ma na sprzedaż dokładnie to co potrzebujecie. To wszystko ściema, jakiś rodzaj chińskiego szwindlu. Takie same maile idą również na innych forach o innych sprzętach i to nie polskojęzycznych. Trzeba przyznać że motyw dobry, w temacie przedmiot, treść po angielsku jednakowa zawsze, a poniżej tłumaczenie automatem na język ogłoszenia. Reasumując przestrzegam bo nie każdy będzie czujny a okazja żeby coś tanio kupić wydaje się wspaniała :DPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 typowy SPAM..ogłoszenia są zabezpieczone kodem obrazkowym, jak widać boty chyba już go rozgryzły..pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Marzec 2010 Share Napisano 23 Marzec 2010 jak zawsze, dużo treści a na koniec Western Union - na 100 procent wałek.No i oczywiście spotkac się nie może hehehehePozdrawiam.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.