Skocz do zawartości

whites spectrum xlt...

archer125

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam kolego , posiadam XLT prawda jest ze nie chodze zbyt czesto lecz pewnego razu kolega poprosil mnie o sprawdzenie okopow , bardzo slabo widoczne z powodu przysypania .W pewnej chwili zlapal sygnal i po kopaniu do dna okopu (ponad 1metr gleboko)znalezlismy dolna czesc lopaty okolo 20cmx25cm na dnie okopu , tak po za tym nie jest zly mozna uzyc wieksza cewke ale z jakimi efektami nie wiem jeszcze nie uzywalem.
Napisano
Witam, tez posiadam xlt spectrum,jestem zadowolony choć dopiero poznaje jego możliwości.chodzę na ustawieniach fabrycznych i wyniki są. nie jest to łatwy detektor ale wszystko przychodzi z czasem i jego możliwości stają się naprawdę dobre. dotychczas używałem:c.scope660;c.scope990;c.scope5MX;HS-3;tesoro Golden;rutus solaris,rutus proxima i jakieś pojęcie mam o skuteczności w/w wykrywaczy w terenie,i na testowym ogródku xlt spectrum sprawdził sie skutecznie .okazało sie że znalazłem jeszcze 8-9 monet i kilka guzików.o czymś to swiadczy.jedyną wadą wykrywacza to waga ale idzie sie przyzwyczaić po przesiadce z proximy która tez lekka nie jest.whites to dobry ,uniwersalny sprzęt.Pozdrawiam
Napisano
Witam Ja również posiadam XLT i przynaje że jest to sprzęt bardzo uniwersalny. W dobrych rękach na przeszukanych miejscach można nim jeszcze sporo wyciągnąć.
Kolego Grzegorz42 piszesz w swoim poście że używałeś tez tesoro Golden, którego również mam w posiadaniu i mam taką prośbę czy mógłbyś mi opisac na czym polega działanie dyskryminacji wycinkowej i jak jej używać. Pozdrawiam
Napisano
Krótko tak, ale czy oby na pewno na temat? Pisałem już kilka razy na tym forum, że John niezbyt dobrze zna wszystkie te sprzęty (na pewno nie tak jak XP), które testował na zlecenie sklepu Regton. XLT jest tego klasycznym przykładem i wymaga dobrego poznania żeby wiedzieć, co na co wpływa podczas zmiany ustawień. Maskowanie i prędkość reakcji może być tam bardzo różna, więc pokazywanie tego jako jednej, stałej wartości jest nieporozumieniem. Ten sprzęt jest wciąż jednym z najlepszych na świecie, ale tylko wtedy, gdy poświęci mu się czas by go gruntownie poznać.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie