Skocz do zawartości

Zaproszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś nie chce niech nie jedzie, ale dajcie już spokój z tymi quasi dowcipnymi uwagami. Użytkownik haubica zaprosił... rekonstruktorzy powinni wiedziec co zrobic i tyle. Jak mawiał dozorca Prokop, dla mnie usunąc ten wątek to małe piwo przed śniadaniem, więc nie strzępcie języków po próżnicy.

Jaka impreza, takie zaproszenie.
Przepraszam kol. Duńczyka, ale nie mogłem się powstrzymać.

Kol. haubica, jak sądzę członek ŻGO, prezentuje moim zdaniem całkowicie lekceważący stosunek do użytkowników forum.
Może tak więcej informacji?

Z tego co pamiętam to w wątku który został ostatnio usunięty przewidywany był całkiem konkretny program w/w imprezy, o zgrozo występującej pod szyldem 65 rocznicy zakończenia okupacji niemieckiej w Żorach.
Były nawet fikcyjne, niepotwierdzone i zdementowane przez samych przedstawicieli grup rekonstrukcyjnych zapowiedzi ich udziału, a tak zobaczymy znów kilkuosobową ekipę ŻGO jarającą szlugi na środku rynku wśród ruskiego żelastwa i kilku zdezorientowanych przechodniów idących to z kościoła, to do sklepu...

Jeszcze raz przepraszam, ale dopóki członkowie znanej nam grupy będą w ten sposób traktować ogół m.in. forumowiczów, w taki sam sposób będą traktowani.
I nie będę tu nikomu słodził. Jak dostanę kolorowy karton to trudno, nawet się ucieszę, bo szlag mnie trafia jak się z rocznicy robi festyn.
Tyle w temacie.

Witam
Zapraszam wszystkich na obchody 65 rocznicy wyzwolenia miasta Żory spod okupacji hitlerowskiej która odbędzie się dnia 27 marca br. na rynku w Żorach.
Impreza rozpocznie się oficjalnie o godzinie 10:00 a planowane zakończenie w/w imprezy planowane jest na godzinę 17:00 ( godzina ta może ulec zmianie).
W programie obchodów przewidziane są min.:
-wystawa dorobku sprzętowego Żorskiej Grupy Operacyjnej,
-rekonstrukcja potyczki wojsk niemieckich z wojskami sowieckimi,
-audycja radiowa, ( audycja związana z walką wojsk sowieckich i czechosłowackich, wyzwalających miasto)
Pozostałe atrakcje to:
-stanowiska z militariami
-wystawa sprzętu i umundurowania z epoki wyzwolenia Żor.( GRH z Strzelec Opolskich),
-wojskowa grochówka
-stanowisko WKU Rybnik
-oraz inne atrakcje i niespodzianki.
Zaproszono także grupy z Czech odtwarzające wojska radzieckie .

W odpowiedzi na post od jednego z użytkowników chciałem odpisac (niestety jego adres mailowy okazał byc się nieaktywny), że najlepszym sposobem na tych, którzy lekko podchodzą do zagadnienia i uprawiają rekofiction, jest ich niezauważanie. Kuriozum, które nie karmi się zainteresowaniem drugich po prostu więdnie i jest po kłopocie. Pisząc, okazując emocje powodujecie, że kuriozum osiąga swoje cele - znajduje się w centrum uwagi, a po co? cóż z tego Wasze oburzenie ma uzasadnienie, że leży Wam na sercach dbałośc o wysoki poziom? Całe zainteresowanie pochłania kuriozum!!!!
I to jest dopiero dramat w ciapki.

• 2 weeks later...
Kuna pomylił wątki więc postarałem się to jakoś naprawić :D

KUNA
Po tylu słowach krytyki i obietnicy poprawy ze strony członków tej przecudnej grupy z "zainteresowaniem zajrzałem na stronę i z nadzieją, że jednak wzięli sobie coś do serca obejrzałem galerię i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu jest tak samo jak było. I nie chodzi tu już o panie w mundurach BW ale...
Zresztą jak ktoś ma odrobinę cierpliwości to niech samo obejrzy: http://news.webshots.com/album/577147195wQOHyH"

Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Kuną odnośnie owego tematu przeglądając zdjęcia mym oczom ukazał się po raz kolejny smutek.
Tak, więc pozostawię to bez komentarza wszak nie ma, co się rozpisywać w tym temacie, niechaj nagrodą będzie milczenie.
Pozdrawiam Kurt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie