Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik Kriegsmarine

pawel888

Pytanie

Napisano

Witam zwracam się z prośbą o zidentyfikowanie jednostki z nieśmiertelnika Kriegsmarine. Fotki blachy nie dam rady zrobić dlatego narysowałem mniej więcej jak to wygląda. Blaszka (w zasadzie jej połowa) jest sporo mniejsza od standardowych nieśmiertelników WH/SS.

Chodzi mi o rozszyfrowanie skrótu i ustalenie skąd ona mogła się wziąć pod Warszawą :)
<pozdro

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A skąd pod Warszawą? Nie wiem czy mógł tam dotrzeć z żeglugą rzeczną, ale wielce prawdopodobne jest, że dotarł tu ze zlepionymi" pododdziałami piechoty. W 45 r. formowano takowe z różnych rozbitych regularnych oddziałów, często zalepiając dziury" również marynarzami. Skoro podobne blachy wychodzą na Śląsku, to myślę, że Warszawa już nie powinna nikogo dziwić :)
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki za odpowiedź, tylko druga część mojego pytania. Skąd on mógł się wziąć pod Warszawą? Czyżby pomocnik trafił na front? Albo naszemu wschodniemu koledze się spodobała blaszka:) Proszę o wasze sugestie.
<pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie