gronowianin Napisano 15 Marzec 2010 Autor Napisano 15 Marzec 2010 Jednak musicie przyznać, że konkurencja na rodzimym rynku by się przydała. Oczywiście istenieje mnóstwo zagranicznych produktów, ale jednak są sporo droższe gdy się porówna osiągi. W każdym razie tak bym wnioskował z waszych peanów na temat Proximy. Zdawało mi się jako amatorowi w dziedzinie poszukiwań, że taką konkurencją jest Armand, jak widać popełniłem olbrzymie faux pas;). I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś mógłby porównać Proximę pod względem osiągów/możliwości do którejś z zagranicznych produkcji?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Takie porównania, okazuje się, ie są w dobrym tonie". Opinia publiczna działa na zasadzie zero-jedynkowej. Albo jesteś ZA, czyli bezkrytycznie chwalisz wszystko jak leci, albo jesteś PRZECIW. Powiedzenie czegokolwiek ie po linii" zostanie odebrane jako atak. I to nie tyle na produkt, co na osobę która za nim stoi. Osób, które są w stanie zauważyć istnienie środka, jest mniej więcej tylu ilu nie-analfabetów funkcjonalnych, czyli coś około 30% populacji.Na Thesaurusie masz takie porównanie które kiedyś zrobiłem. OCZYWIŚCIE jest nieobiektywne, tendencyjne, oszukańcze i ogólnie bez najmniejszego sensu :) Ale jak chcesz możesz zobaczyć, szczególnie jeśli interesuje Cię coś więcej niż zasięg na fruwające monety. Jest bodaj w dziale esty i porównania".Zaznaczam że test ten został zrobiony na dłuuugo zanim postanowiłem zrobić coś swojego - to tak na wszelki wypadek, zanim jakiś analfabeta zdąży to skomentować w znanym stylu.P.S.W kategorii stosunek ceny do jakości wykrywania, z każdym wykrywaczem bezkonkurencyjnie wygrywa zestaw łopata+sito tuż przed widłami do ziemniaków :)
lew_1988 Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Kolego nie był bym taki buńczuczny w stosunku do innych na twoim miejscu. Zobaczymy, co tam spłodzisz niedługo i czy rzeczywiście dalej potem będziesz taki mocny w słowach na razie za produkt daję Ci 0 ponieważ wciąż go nie ma a za marketing 5 plus. Zycze jak najlepiej, bo jeżeli jest tak jak mówisz to mamy szanse na jakiś konkurencyjny polski detektor w stosunku do tego co jest teraz, ale narazie to nie widze niczego poza totalna krytyką konkurencji. Piekne plany, wielkie nadzieje, tylko żeby upadek nie okazał się bolesny, bo z wysokiego konia łatwo się spada, a troche pokory każdemu jest potrzebne Co do testów narazie jestem spokojny, bo wiem,że za twoją zabawke tez sie weźmie ktoś poważny do testu i jestem ciekaw czy wtedy bedziesz wszystko do sitka porównywał...
lew_1988 Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Proxima też nie jest idealna wg mnie ale stosunek ceny do jakosci ma dużo lepszy od wszystkiego innego z polski. Sam nie mam ochoty dawać zarobić właścielowi Vikinga , bo tam jest zwyczajnie drogo, sprowadzać też nie mam ochoty bo nie chce szukac serwisu po świecie. Jest to przyzwoity sprzęt, a ewentualne małe braki, które są równoważy mi święty spokoj o bezbłedny serwis i to,że dam zarobić człowiekowi z mojego kraju a nie skośnookiemu chińczykowi i dobrze mi z tym. Jeżeli kolega Brzęczyszczykiewicz zrobi podobny detektor i zaoferuje mi takie warunki w korzystnj cenie to moze bym sie skusił, ale narazie jest tylko robienie nadziei a tego mam na codzien dosyć od polityków w telewizji, wiec na wstępie źle zaczyna kolega. Najpierw czyny potem słowa, bo za słowami często nic nie idzie poza próżnią. Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 16 Marzec 2010 Napisano 16 Marzec 2010 Lew, nie wiem gdzie w poście wyżej widzisz krytykę jakiegoś wyrobu oraz porównywanie go do sitka?Nie mówmy o urządzeniu którego nie ma, niezupełnie wiadomo kiedy będzie dostępny i dla kogo będzie w geograficznym zasięgu. Poza tym, że będzie niszowy. W związku z tym żaden szeroko rozumiany marketing na chybcika rozkręcany nie jest (mi) tu do niczego potrzebny, jak wielu BŁĘDNIE sugeruje, opierając się na prostych stereotypach. Kiedy już będzie, na pewno nie będzie bezpośredniej konkurencji z Proximą, co było jasno zaznaczane i zauważone również przez Rutusa. Oskarżanie mnie o czyszczenie przedpola" również nie ma więc sensu.Czy mogę cokolwiek napisać bez uruchamiania kolejnej dyskusji, i potem kolejno przytyków że znowu zacząłem"? Czy muszę zamilknąć aż do skutku? Weź jakiś mój post sprzed 1,5 roku i zobacz, że one się w zasadzie nie różnią ani językiem ani charakterem. Nie ma więc sensu dorabiać teraz sztucznego kontekstu.P.S.Jasne że z wysokiego drzewa spada się z hukiem, ale co to za frajda leżeć na poziomie gruntu i czekać aż zatrzęsie się ziemia i w tym miejscu góra sama wyrośnie. Szanse są raczej niewielkie :)No i gapie mają zawsze to jakąś rozrywkę :]
gronowianin Napisano 16 Marzec 2010 Autor Napisano 16 Marzec 2010 Ja czekam z niecierpliwościa na nowy produkt. Powodzenia w konstruowaniu!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.