tofik84 Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Witam ostatnio nabyłem (z okolic Oławy) taką oto skrzynie drewnianą wymiary to 62x34x18 Proszę o jakiekolwiek informacje o tym fancie z góry dziękuje.
EAGLE11 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Umieszczona jest na niej niemiecka gapa i napis UWAGA.
R51 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Pawdę mówiąc pierwszy raz widzę niemiecką skrzynię z takim wielgachnym orłem. Nie wspomnę już o jej zamknięciu, które różni się mocno od standardowych zamknięć skrzyń używanych przez wojsko. Musiało być w niej coś albo niebezpiecznego, albo kruchego o czym ostrzega napis Uwaga", zamykana była na kłódkęwięc raczej skrzynia na amunicję to nie jest, choć kształtem taką przypominaMam pewne dziwne skojarzenie. Takie skrzynie z wielgachnymi orłami i napisem zrozumiałym dla każdego, kto choć odrobinę liznął Język niemiecki widziałem dotychczas tylko w kiepskich filmach wojennych.Może to jakiś rekwizyt filmowy?Naturalnie mogę się mylić...
Luftlander Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Może jakiś cwaniak chciał podnieść wartość starej skrzynce?
PG Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 Na amunicyjną nie wygląda, raczej przypomina mi formę rekwizytu do np. filmu :)
szczurek_1979 Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 a co do filmu... jak zobaczyłem tą skrzynkę przypomniał mi się film Poszukiwacze zaginionej arki" scena kiedy arka w skrzyni była na statku tego kapitana czarnego tuż przed abordażem z lodzi podwodnej... pamiętacie??
Pytanie
tofik84
Witam ostatnio nabyłem (z okolic Oławy) taką oto skrzynie drewnianą wymiary to 62x34x18 Proszę o jakiekolwiek informacje o tym fancie z góry dziękuje.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.