lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 witam pomozcie w ocenie tego noza orginal czy fals?producent C.M.HERBERTZ ROSTFREI Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtaz2 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Jestem ciekawy czy w necie jest coś o tym kordziku podejrzanym, przeszukałem i nic nie znalazłem, jedynie marne kopie które od razu widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtaz2 Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 ? czy jest coś w internecie o tej niby podróbce?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 witam pomozcie w ocenie tego noza orginal czy fals?producent C.M.HERBERTZ ROSTFREI Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 niestety brakuje pinu nity aluminiowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 fot8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
R51 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Ktoś coś robił z okładkami, nity były zdejmowane- pewnie,żeby usunąć pin. Poza tym dla mnie wygląda dobrze (przynajmniej po tych zdjęciach), żabki wyglądają na kombinowane, skóra jakaś taka wymemłana, ale może to być tylko kwestia oświetlenia na zdjęciu.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
R51 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Jeszcze raz to obejrzałem i...Wiele jest podrób tych nożyków. Demaskują je najbardziej okładki. W tym egemplarzu właśnie z okładkami działy się jakieś szopki. Okładki są mocno zmęczone w porównaniu ze świetną kondycją reszty plus jakaś niedorobiona żaba. Zalecałbym ostrożność przy kupnie i skontaktował się z kimś znającym się na rzeczy, żeby rzucił okiem na ten nożyk na żywo.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 z opowiesci o ty hj dowiedzialem sie ze 1 wlasciciel chcial sie pozbyc pinu i dlatego uszkodzil okladke,zabka raczej wyglada na orginal,a co z producentem czy faktycznie rostfrei produkowal takie hj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
huk 100 Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 dla mnie to lipa -pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 tzn mowiac o orginalnej zabce mialem na mysli ze nie bylo raczej nic przy niej kombinowane,mysle ze jest na 99%od tej pochewki no wlasnie ale czy jest to org. czy fals Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheAdam1978A Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 ROSTFREI- z niemieckiego znaczy nierdzewny.To nie jest nazwa wytwórcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 mi to wygląda też na lipę...za dobry stan Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 wygląda tak jak by go ktoś na jesień w ogródku zakopał i teraz odkopał :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 krank3 co ma do tego stan tego noza? 100 letnie bagnety sa rowniez w stanie mint,pytalem o to czy jest orginalny a nie o ocene stanu zewnetrzenego Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 no własnie o to mi chodziło ze moze ktos go zakopał żeby go trochę postarzeć,wymocował pin są tacy talenci nie wiem jak jest z tym kordem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysy452 Posted March 9, 2010 Author Share Posted March 9, 2010 ok zdarza sie ze ktos cos postarza,tyle ze chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma podobny noz z identycznymi cechami na progu i jest pewny jego pochodzenia.zdrow Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheAdam1978A Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Na alledrogo jest oryginał z sygnaturą RZ i datą 1940.Sorry ale ten z Twojego zdjęcia wygląda na chińską podróbke w porównaniu z tamtym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lysy452
witam pomozcie w ocenie tego noza orginal czy fals?producent C.M.HERBERTZ ROSTFREI
22 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.