krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 Witam wszystkich mam takie pytanie,może ktoś już to robił,więc może wiecie czym usunąć biały nalot z pochłaniacza maski.... i jakoś to zakonserwować żeby całkiem szlak nie trafił bo sumie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Przydało by się foto.Spróbuj przetrzeć szmatką nasączoną WD40,dodatkowo po takim zabiegu na powierzchni pozostaje warstwa chroniąca przed korozją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 foto dodam później jeżeli to coś pomoże... o wd 40 już myślałem ale to po konserwacji jak już bym wyczyścił jednak najpierw muszę ten nalot jakoś usunąć..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Właśnie foto jest potrzebne żeby stwierdzić co to za nalot,bo tak to sobie możemy gdybać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 proszę vis trochę nie wyraźne ale nie mam jak zrobić teraz lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Pochłaniacz aluminiowy,ten biały nalot to właśnie utleniające się aluminium.Musisz to zdrapać mechanicznie np kawałkiem twardego drewna/plastiku lub drobną wełną stalową żeby nie porysować metalu.Potem przetrzeć pozostałości wd40 jak pisałem.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 ok spróbuje,później napisze lub wstawię foto pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.