krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Witam wszystkich mam takie pytanie,może ktoś już to robił,więc może wiecie czym usunąć biały nalot z pochłaniacza maski.... i jakoś to zakonserwować żeby całkiem szlak nie trafił bo sumie szkoda
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Przydało by się foto.Spróbuj przetrzeć szmatką nasączoną WD40,dodatkowo po takim zabiegu na powierzchni pozostaje warstwa chroniąca przed korozją.
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 foto dodam później jeżeli to coś pomoże... o wd 40 już myślałem ale to po konserwacji jak już bym wyczyścił jednak najpierw muszę ten nalot jakoś usunąć.....
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Właśnie foto jest potrzebne żeby stwierdzić co to za nalot,bo tak to sobie możemy gdybać...
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 proszę vis trochę nie wyraźne ale nie mam jak zrobić teraz lepszego
vis1939 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Pochłaniacz aluminiowy,ten biały nalot to właśnie utleniające się aluminium.Musisz to zdrapać mechanicznie np kawałkiem twardego drewna/plastiku lub drobną wełną stalową żeby nie porysować metalu.Potem przetrzeć pozostałości wd40 jak pisałem.Pozdro.
krank Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 ok spróbuje,później napisze lub wstawię foto pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.