okop Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 http://img710.imageshack.us/i/zdjcie0052zf.jpg/ interesuje mnie ta starsza, co to za model itp. zara beda nastepne foty.
okop Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Proszę o ID obu kabur.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 19:26 08-03-2010
JohnLJA Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Obie przedstawione na zdjęciach kabury są od pistoletu TT poularnie zaanego tetetką. Prawdopodobnie produkcji powojennej, przyjrzyj się dokładnie stemplom w środku kabur lub daj ich zjęcia można z nich sporo wyczytać(data produkcji oraz producent). Mam podobną kaburę z roku 1973 różni się jedynie kolorem (brązowa) produkcji polskiej. Twoje są napewno starsze niż mój egzemplarz.
okop Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Ta jasna jest 79 po stemplach, 2 jest zuzyta inne sa szwy, jest KWASNA. Stempel jeden duzy, okrągly, nieczytelny. O starszej mowie.
okop Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Dodam ze chyba Brązowa jest, bo pod paskami i w srodku brązowa..
JohnLJA Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Może ta bardziej zużyta kabura była po prostu wyprodukowana w innym załadzie stąd ta różnica w szwach.
Tomasz70 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Zdjęcia nie są zbyt wyraźne, ale wszystko wskazuje na to, że obydwie kabury są powojenne, polskiej produkcji. Radzieckie kabury do TT z okresu II WŚ miały np. inny profil klapy, inaczej wygladało łączenie skór w miejscu w którym kończyła się lufa (w polskich jest dodatkowa skórzana wstawka w kształcie łezki, w radzieckich było tylko wyprofilowanie bez wstawianego denka).PozdrawiamTomasz
Pytanie
okop
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.