Skocz do zawartości

Rodzaje osłon na cewkę do ACE

Gniewkos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj rozleciała mi się całkowicie osłona na cewkę standardową w kanarku, pękła po obwodzie, tak że ten pas zewnętrzny (kołnierz) został na cewce, a dół odpadł.
Koszt takiej osłony na aukcji to 59 zł + przesyłka

Zacząłem szukać osłony i...

Napisano

trafiłem na taką! Czy mi się wydaje czy ta osłonka jest oryginalna, a tamta jest jakimś zamiennikiem?

Tamta jest bardzo cienka i chyba zrobiona z kiepskich materiałów bo pamiętam, że dosłownie się wyginała, no i wytrzymała 1 sezon!!! Kupiona była u znanego dealera wykrywaczy i sprzętu w Rzeszowie

Moje pytanie czy idzie gdzieś dokupić taką osłonę? Jak na drugiej fotce? Ta jest wystawiona na aukcji ale jest po lekkiej naprawie i nie bardzo chciał bym ją licytować!

pozdro!

Napisano
tą co trafiłeś to jest zamiennik a ta co ci pękła to miałes oryginał tez mam ace i oryginalną cewkę wiec jeśli możesz to się wstrzymaj a na pewno znajdziesz oryginal wiec poco kasę w błoto wyżucac
Napisano
Jak ta na drugim zdjęciu to zamiennik, to wydaje mi się o wiele lepsza jak oryginał, nie jest cała na dole zabudowana i nie będzie zbierał się taki syf jak na pierwszej.
Zakupu muszę dokonać dziś najpóźniej jutro bo sezon rozpoczęty, a bez osłony nie chce wychodzić za bardzo.

Więc gdzie idzie dostać taką jak na drugim foto?
Napisano
No właśnie mi się też wydaje, że to oryginał, nie wiesz gdzie można taką kupić? bo u nas chyba idzie tylko niestety dostać wariant nr1, który mi się właśnie rozleciał.
Napisano
Dla jasności obie osłony są oryginalne. Nie wiem z czego to wynikało i wynika, podejrzewam że podobnie jak z niektórymi sprzętami np. agd czy samochodami ten sam produkt różni się wyposażeniem w zależności na który rynek miał trafić. Te ażurowe osłony to w europie rzadkość raczej, więc być może produkowane są głównie na rynek amerykański.
Napisano
OBIE OSLONY SA ORYGINALNE!!!!!!!!
to nie ma zadnego zwiazku z rynkiem na jaki detektor trafia.
ta ażurowa z otworami to byla pierwsza oslona, zostala wycofana ze sprzedazy z powodu problemow produkcyjnych oraz tego ze byla prawie nie do zdjecia z cewki (ale byla najlepsza poza tym ze sie szybko wycierala - okolo 1mm grubosci)
ta druga wprowadzona na miejsce pierwszej jest prudukowana do dzis, jesli ktos przedaje ta azurowa to z resztek magazynowych.

dodatkowa azurowa slabo chronila przed odpryskami na krawedzi cewki z czym byly najwieksze problemy, ta pelna oslona ma w kolo taki rancik zabezpieczajacy cewke przed odpryskami.

natomiast ta nowa latwiej sie brudzi od wewnatrz i trzeba ja czesto sciagac i wysypywac piasek z pomiedzy cewki a osony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie