Gniewkos Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Wczoraj rozleciała mi się całkowicie osłona na cewkę standardową w kanarku, pękła po obwodzie, tak że ten pas zewnętrzny (kołnierz) został na cewce, a dół odpadł. Koszt takiej osłony na aukcji to 59 zł + przesyłkaZacząłem szukać osłony i...
Gniewkos Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 trafiłem na taką! Czy mi się wydaje czy ta osłonka jest oryginalna, a tamta jest jakimś zamiennikiem?Tamta jest bardzo cienka i chyba zrobiona z kiepskich materiałów bo pamiętam, że dosłownie się wyginała, no i wytrzymała 1 sezon!!! Kupiona była u znanego dealera wykrywaczy i sprzętu w RzeszowieMoje pytanie czy idzie gdzieś dokupić taką osłonę? Jak na drugiej fotce? Ta jest wystawiona na aukcji ale jest po lekkiej naprawie i nie bardzo chciał bym ją licytować!pozdro!
heniek1978 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 tą co trafiłeś to jest zamiennik a ta co ci pękła to miałes oryginał tez mam ace i oryginalną cewkę wiec jeśli możesz to się wstrzymaj a na pewno znajdziesz oryginal wiec poco kasę w błoto wyżucac
Gniewkos Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Jak ta na drugim zdjęciu to zamiennik, to wydaje mi się o wiele lepsza jak oryginał, nie jest cała na dole zabudowana i nie będzie zbierał się taki syf jak na pierwszej.Zakupu muszę dokonać dziś najpóźniej jutro bo sezon rozpoczęty, a bez osłony nie chce wychodzić za bardzo.Więc gdzie idzie dostać taką jak na drugim foto?
ErnestCz Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 ja miałem ace 150 i według mnie ta druga to oryginał bo taką miałem 4 lata i nic sie z nią nie działo.pozdro
Gniewkos Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 No właśnie mi się też wydaje, że to oryginał, nie wiesz gdzie można taką kupić? bo u nas chyba idzie tylko niestety dostać wariant nr1, który mi się właśnie rozleciał.
ErnestCz Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 tutaj jest(to nie jest żadna reklama z mojej strony) http://www.skarby.pl/product_info.php?cPath=22_32&products_id=47
Gniewkos Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 dzięki wielkie kolego, zaraz robię zakupy zobaczymy jaka ta będzie, i czy wytrzyma sezon!pozdro!
magius28 Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Dla jasności obie osłony są oryginalne. Nie wiem z czego to wynikało i wynika, podejrzewam że podobnie jak z niektórymi sprzętami np. agd czy samochodami ten sam produkt różni się wyposażeniem w zależności na który rynek miał trafić. Te ażurowe osłony to w europie rzadkość raczej, więc być może produkowane są głównie na rynek amerykański.
lamina Napisano 10 Marzec 2010 Napisano 10 Marzec 2010 OBIE OSLONY SA ORYGINALNE!!!!!!!!to nie ma zadnego zwiazku z rynkiem na jaki detektor trafia.ta ażurowa z otworami to byla pierwsza oslona, zostala wycofana ze sprzedazy z powodu problemow produkcyjnych oraz tego ze byla prawie nie do zdjecia z cewki (ale byla najlepsza poza tym ze sie szybko wycierala - okolo 1mm grubosci)ta druga wprowadzona na miejsce pierwszej jest prudukowana do dzis, jesli ktos przedaje ta azurowa to z resztek magazynowych.dodatkowa azurowa slabo chronila przed odpryskami na krawedzi cewki z czym byly najwieksze problemy, ta pelna oslona ma w kolo taki rancik zabezpieczajacy cewke przed odpryskami.natomiast ta nowa latwiej sie brudzi od wewnatrz i trzeba ja czesto sciagac i wysypywac piasek z pomiedzy cewki a osony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.