andrew25 Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 Na wstępie - chciałem się przywitać, gdyż jestem tutaj nowy.Zawsze chciałem sprezentować sobie wykrywacz metali. Niedawno nadarzyła się okazja zakupu Solarisa w przystępnej cenie. Jak narazie wykopuję mnóstwo gwoździ i innych pordzewiałych blaszek, ale już pomalutku dochodzę do wprawy w posługiwaniu się moim Solariskiem. I jak tylko żona wyrazi zgodę - wyruszam na odkrywanie skarbów :) ukrytych na moim podwórku... :)Jak narazie udało mi się znaleźć zdobioną - chyba posrebrzaną ??pokrywkę?? od jakiegoś pudełeczka, oraz taką odznakę strzelca wyborowego. Orzełek jest w koronie, więc prawdopodobnie pochodzi z okresu międzywojennego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew25 Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 Do tego jak narazie jedna troszkę ciekawsza monetka: chyba są to dwa grosze austriackie z 1914 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew25 Napisano 7 Marzec 2010 Autor Share Napisano 7 Marzec 2010 A to monetka z tyłu. Czy ktoś poradzi mi jak usunąć ten zielony nalot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Witam.Tego zielonego nalotu nie usuwaj kolego bo to drogocenna patyna, która nadaje, że tak powiem charakteru Twojej zdobyczy podkreśla jej historię, i opowiada o latach spędzonych pod ziemią. Wiem, że czysta moneta wydaje się ładniejsza ale to tylko złudzenie laika każdy kto choć trochę zna się bądz interesuje numizmatyką będzie patrzył na tą piękną zieleń z zachwytem.PS. Żony nie słuchaj tylko kop :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 7 Marzec 2010 Share Napisano 7 Marzec 2010 Cześć. Tylko pogratulować odznaki , oczywiście z okresu II RP . Tu kolega narzeka , a niektórzy na taki fancik latami chodzą . Co do solarisa to z własnego doświadczenia wiem że lubi zardzewiałem złomy . Pozdrawiam i powodzenia w terenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 8 Marzec 2010 Share Napisano 8 Marzec 2010 To nie jest odznaka strzelca wyborowego a normalna odznaka strzelecka.Niemniej składam gratulacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.