Zwłoka Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 Jak widac na zdjeciu 41/42 rok szwabskie.Moje pytanko jest takie:-czy rzeczą normalna jest bicia roznych lat na jednej masce/?Pozdro
vis1939 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Posiadam sporą ilość takich części i znakowane są bardzo różnie.Z biciami tylko na jednym okularze lub na obydwu z różnymi rokami produkcji jak i z jednego rocznika,ale większość nie posiada żadnych oznaczeń więc takie składaki to norma.Co do klucza to nie spotkałem się z takim,ja mam skonstruowany chałupniczo specjalnie do tego celu:)Pozdro.
vis1939 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 bjar_1 nie to że zbieram,ale nakosiłem tego za młodu i siłą rzeczy mam chyba zwłoki gasmasek wszystkich producentów.Zresztą mam szczególny sentyment do masek pgaz więc przygarniam wszystko co mi pod łopatą zazgrzyta :)
Zwłoka Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 gdzie maski tam i inne rzeczy :Dpochwal sie vis1939 co jeszcze z czesciami masek mozna znalezdz.Pozdr
Zwłoka Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 Jak widac na zdjeciu 41/42 rok szwabskie.Moje pytanko jest takie:-czy rzeczą normalna jest bicia roznych lat na jednej masce/?Pozdro
vis1939 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Skromny jestem i nie lubię się chwalić,poza tym nie bardzo jest czym:)Pozdro.
Zwłoka Napisano 7 Marzec 2010 Autor Napisano 7 Marzec 2010 dziekuje za wypowiedzi.Jesli chodzi o te pierscienie.Jest jakis klucz" do ich rozkrecania(mile widziane zdjecie).Pozdrawiam
Luftlander Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 W każdej produkcji przemysłowej (masowej) jest możliwe użycie część z różnych lat.
herman1984 Napisano 7 Marzec 2010 Napisano 7 Marzec 2010 Nie wiem jak jest z maskami,ale mam strychową manierkę M31(wersja bez kubka)Na wewnętrznej stronie pokrowca przy napach,pieczątka WAL 40,butla WAL 40,karabińczyk z '40,a na korku WAL 39.I jestem pewny że nie jest kombinowana.Zapewne w fabryce mieli część zakrętek jeszcze z '39(przecież nie wyrzucą),a resztę z '40,złożyli i poszło.I raczej taka sytuacja jest i u Ciebie.Co innego jakby były bicia dwóch różnych producentów,to było by dziwne.Pozdro.
Zwłoka Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 Fajny pomysl z tym kluczem" vis1939.Widze,ze obrobka skrawania w szkole nie poszła w las :DTo ja jak bede miał wiecej czasu odpalam kątwóke,pilnik do reki i tez taki kluczyk sobie skrobne.Dzieki za zdjecie i pomysł.Pozdrawiam.
Pytanie
Zwłoka
Jak widac na zdjeciu 41/42 rok szwabskie.Moje pytanko jest takie:
-czy rzeczą normalna jest bicia roznych lat na jednej masce/?
Pozdro
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.