kaczor70 Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 znalazłem cos takiego moze ktos wie co to dokładnie jest.dodam ze na rewersie sa napisy ale nie moge ich odczytac, odznaka nie jest wyczyszczona,wykonana jest chyba z brazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor70 Posted February 28, 2010 Author Share Posted February 28, 2010 rewers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Najprawdopodobniej jedna z wielu t/z kappenabzeichen noszonych przez żołnierzy Austro-Węgierskich. Zamieszczam przykładową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 A może kawałek etiu na zapałki? Jakie wymiary? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor70 Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 witam ,austro wegry odpadaja bo jest to gosc w niemieckim mundurze i granatem z II Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor70 Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 WYMIARY 380 MM NA 260 MM NA ZAPAŁKI ZA MAŁE,SA JESZE NAPISY NA AWERSIE DUZYMI CYFRAMI W PRAWYM GORNYM ROGU 87.MUSZE TO LEPIEJ ODCZYSCIC I POKAZE JESZCZE RAZ BO WYDAJE MI SIE ZE JEST JESZCZE JEDEN NAPIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Kaczor po czym wnosisz że to mundur niemiecki i tym bardziej granat z IIwś?http://www.germanmilitaria.com/Imperial/photos/G010162.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Pewnie po hełmie:-) Kaczorze, hełmy M.16 oraz podobne do nich hełmy austriackiej produkcji nosili pod koniec I wojny światowej również żołnierze cesarsko - królewscy, zwłaszcza tzw. grupy szturmowe, używające bardzo często trzonkowych granatów do walk w okopach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Mam katalog Kappenzeichenów", w rozdziałe Sturmtruppe" znalazłem takie coś. Jest to blaszka najbardziej podobna do twojej. Zwróć uwagę na hełmy i granaty trzonkowe ;)Niestety twojej nie znalazłem, ale wiadomo - było tego mnóstwo typów. Jak doczyścisz może coś więcej się wymyśli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.