Skocz do zawartości

niemiecka odznaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

znalazłem cos takiego moze ktos wie co to dokładnie jest.dodam ze na rewersie sa napisy ale nie moge ich odczytac, odznaka nie jest wyczyszczona,wykonana jest chyba z brazu

Napisano
WYMIARY 380 MM NA 260 MM NA ZAPAŁKI ZA MAŁE,SA JESZE NAPISY NA AWERSIE DUZYMI CYFRAMI W PRAWYM GORNYM ROGU 87.MUSZE TO LEPIEJ ODCZYSCIC I POKAZE JESZCZE RAZ BO WYDAJE MI SIE ZE JEST JESZCZE JEDEN NAPIS
Napisano
Pewnie po hełmie:-) Kaczorze, hełmy M.16 oraz podobne do nich hełmy austriackiej produkcji nosili pod koniec I wojny światowej również żołnierze cesarsko - królewscy, zwłaszcza tzw. grupy szturmowe, używające bardzo często trzonkowych granatów do walk w okopach.
Napisano

Mam katalog Kappenzeichenów", w rozdziałe Sturmtruppe" znalazłem takie coś. Jest to blaszka najbardziej podobna do twojej. Zwróć uwagę na hełmy i granaty trzonkowe ;)
Niestety twojej nie znalazłem, ale wiadomo - było tego mnóstwo typów. Jak doczyścisz może coś więcej się wymyśli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie