Skocz do zawartości

czas pracy wykrywacza

piotrk123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu wykrywki, na oku" mam dwa modele, ace 250 i f2. Interesuje mnie czas pracy na bateriach tych dwóch modeli ,z góry dziękuje za info

Pozdr
Napisano
Cześć. Bardzo dużo zależy od rodzaju baterii . Niby w instrukcji do ace 250 jest że czas waha się miedzy 20-40 godz na jednych bateriach . Ja miałem ace 150 i spokojnie jeden komplet nowych baterii wystarczał mi na dwa wyjścia po kilka godzin łażenia . Co do f2 to się nie wypowiem . Pozdrawiam
Napisano
Czas pracy F2 zależy od jakości baterii. Baterie po parę złotych" pracują w F2 ale bardzo krótko około 10 -15 godz, albo wykrywacz nie reaguje, gdyż są za słabe. Baterie lepszej jakości np. E.......r , są droższe ale pracują dłużej i stabilniej. Jeśli chciałbyś kupić F2 to proponuję zakup dobrej ładowarki i akumulatorków, inwestycja naprawdę się opłaca.
Napisano
ace 150,baterie alkaliczne np panasonic za ok. 9pln od 5-7 wyjsc po kilka godz. zaleznie od temp. nigdy czasu nie mierzylem ale mysle ze ok 30h.
Napisano
W moim przypadku wyglada to tak.
Osobiscie uzywam kompletu akumulatorkow w swoim kanarze 250. Warto wydac troche wiecej pieniedzy i kupic sobie jakies porzadke ktorych na rynku nie brakuje. Predzej czy pozniej na pewno sie zwroca. Do tego w razie W zawsze mam przy sobie komplet alkalicznych gdyby nie daj Boziu stal sie jakis zonk. W tym momencie sprawa jest zalatwiona i nie obchodzi mnie ile godzin bede chodzil na akumulatorach skoro i tak jestem zabezpieczony.
Pozdrawiam
Napisano
Szczera prawda alkaiczne odstaw se na boczek,zaczniesz wyciągać fanty a tu psikus wykrywka padła,lub wariuje wykrywacz z braku dobrego zasilania. Zainwestuj w akumulatorki od razu, ja polecam sanyo eneloop sprawdzone sam takie używam.Chociaż też niekiedy mam dylemat bo akumulator 8*1.2v=9.6v bateria 1.5v*8=12v.Teraz nie chodzi mi o czas pracy tylko czy mój wykrywacz dostaje odpowiedni zastrzyk prądu.Pozdrawiam
Napisano
Adam co ty piszesz,ze przy alkalicznych wykrywka wariuje z braku dobrego zasilania????nie wiem z jakim chodzisz wystarcza dwa komplety alkalicznych i nic cie w terenie nie zaskoczy co do akumulatorow to dla mnie tylko jedne istnieja Sanyo eneloop i wszystko jasne.
Napisano
A czy akumulatorki o napięciu 1,5 volta nie istnieją? Mam w domu 1,2V, ale zdaję się, że na allegro są akurat 1,5v . Tylko, że mają średnią pojemność bo około 1700 chyba
PS:Chodzi o paluszki oczywiście
Napisano
Ernest żle mnie zrozumiałeś chodzi mi że jak się wyczerpują to wykrywacz wariuje,nie wiem ale u mnie minelab szybko łyka alkaiczne czyli się nie nadają,wiadomo ace mniej potrzebuje prądu.Co do odpowiedzi Eagle zdaje mi się że nie ma akumulatorków 1.5V ale poszukam zaraz ,a jeżeli chodzi o zasilenie wykrywacza co napisałem niżej, że uzyskuje z 8 akomulatorów tylko 9.6 v .W instrukcji pisze że w moim potrzeba 12v,moje pytanie czy wykrywacz na 9.6v uzyska swą czujność i głębokość?
Napisano
Nie wiem jak w lepszych wykrywaczach, ale polskie PI typu jabel, pulsar zwiększają swoje osiągi wraz ze wzrostem napięcia, oczywiście bez przesady. Zasięg na 12v będzie wyższy niż na 9.
Napisano
A czy można by zasilać wykrywacz, jeśli oczywiście potrzebuje 12volt z: Akumulatora żelowego 12 V - 1800 mAh? Waży 400g i jest w dość przystępnej cenie więc można rzucić w kieszeń i chodzić po polach.

Akumulatorki 1,5V są po około 6zł za sztukę.
Napisano
EAGLE - jeśli ma on odpowiednie napięcie to zapewne można, trzeba się jednak uporać z zamontowaniem go w pojemniku na baterie, tak aby wykrywacz był nadal poręczny, bez zmiany (większej) jego ergonomii .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie